1. HABERLER

  2. EKONOMİ
  3. Başkan Çatan: “Esnaf borçlarına yapılandırma çıkartılmalı”
Başkan Çatan: “Esnaf borçlarına yapılandırma çıkartılmalı”

Başkan Çatan: “Esnaf borçlarına yapılandırma çıkartılmalı”

S.S. Yeni Kahta Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Mehmet Çatan, esnafın Bağ-Kur, SSK ve maliye borçları yüzünden kredi çekemediğini ifade ederek, borçların bir an evvel yapılandırılması gerektiğini belirtti..

A+A-

 

S.S. Yeni Kahta Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Mehmet Çatan, esnafın Bağ-Kur, SSK ve maliye borçlarına yönelik yaptığı açıklamada; “İçinden geçtiğimiz bu zor dönemde; Bağ-Kur, SSK ve maliye borçları nedeniyle krediye erişimde yaşanan sıkıntılar, esnafımızı adeta nefessiz bırakmaktadır. Üreten, istihdam sağlayan, vergisini veren esnafımızın borç yükü sebebiyle finansmana ulaşamaması kabul edilemez bir durumdur.
Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri olarak bizler; alın teriyle ayakta duran esnafımızın yanındayız. Borcu olanın değil, üretmeyenin kaybettiği bir sistem olmalıdır. Esnafımızın çarkı dönmezse, şehirlerin de çarkı dönmez.
Yetkililerden beklentimiz Bağ-Kur, SGK ve vergi borçlarına yapılandırma ve kredi kullanımında kolaylık sağlanmasıdır. Esnafımıza nefes olacak adımlar artık ertelenmemelidir.
Biz mücadelemizi sürdürecek, esnafımızın hakkını her platformda savunmaya devam edeceğiz. Esnaf ayakta kalırsa, Türkiye ayakta kalır” dedi.
Haber: Şevket Bozkurt