1. HABERLER

  2. GÜNDEM
  3. Artık Onların Da Hayalleri Olacak
Artık Onların Da Hayalleri Olacak

Artık Onların Da Hayalleri Olacak

Kahta’da yaşları 13 ile 17 arasında olan 11 sokak çocuğunu çeşitli sosyal faaliyetlere yönlendirmek amacıyla yapılan çalışmalar güzel sonuçlar verecek..

A+A-

 

Kahta Kaymakamı Metin Esen öncülüğünde başlatılan çalışmalar çerçevesinde sokak çocukları ile ilçenin bürokratları ve sivil toplum kuruluşlarının iştiraki ile bir toplantı düzenlendi. Kahta Öğretmenevi’nde düzenlenen toplantıya Kahta Kaymakamı Metin Esen, İlçe Emniyet Müdürü Ergün Ülgür, Kahta Belediye Başkan Vekili Ahmet Akel, İlçe Jandarma Komutanı Vekili Süleyman Ergin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadun Kılınç, Yazı İşleri Müdürü Sırrı İnan, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Mehtap Doğan, Hürriyet Polis Merkezi Amiri Mehmet Büyükavcu, Trafik Tescil Denetleme Büro Amiri Ömer Faruk Baran, STK temsilcileri, Toplum Destekli Polisler ve sokak çocukları katıldı.
Kaymakam Metin Esen, toplantıda sokak çocuklarına hitaben şu konuşmayı yaptı: “Sizleri burada görmekten dolayı teşekkür ediyorum. Sizler bizim için değerlisiniz. Sizlerin sağlıklı olarak toplum içerisinde yer almanız bizim için önemlidir. Bütün insanlar hata yapabilirler. Hatadan dolayı bütün hayatımızı karartmamalıyız. Burada toplanmamızın amacı sizler için neler yapabileceğimizi tartışmaktır. Kaymakamlık olarak bizden ne istiyorsanız çekinmeden söyleyin. Size yardımcı olacağız” dedi.
Çocukların hayallerinin ne olduğunu merakla soran Kaymakam Esen, çocuklara ileride ne olmak istediklerini de sordu. Çocuklar hiçbir hayallerinin olmadığını söyledi. Hiçbir hayali olmayan çocuklar için güzel projeler hazırlayacaklarını söyleyen Esen, “Sizler bizim gözbebeklerimizsiniz. Sizlere sahip çıkacağız. Lunaparka götüreceğiz. Film izlettireceğiz. Futbol oynayacağız. STK aracılığı ile değişik branşlarda sosyal faaliyetlere katılacaksınız. Ailenizin ihtiyaçlarını da karşılayacağız. Yeter ki sizi topluma kazandıralım” dedi.
Emniyet Müdürü Ergün Ülgür, Kahta Belediye Başkan Vekili Ahmet Akel, İlçe Jandarma Komutanı Vekili Süleyman Ergin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadun Kılınç, Yazı İşleri Müdürü Sırrı İnan, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Mehtap Doğan da çocukların her istekleri için kendilerine müracaat etmelerini istediler.
Kahta Kaymakamı Metin Esen, çocuklarla uzun süre sohbet ederek hayallerinin ne olduğunu sordu. Çocukların tamamına yakınının hiçbir hayalleri olmadığı dikkati çekti. Çocuklardan bazıları iş istedi. Bazıları da okullarına devam etmek istediklerini belirtti. Kaymakam Metin Esen, çocukların isteklerinin yerine getireceklerini kaydetti.
Toplantının sonunda çocuklarla birlikte hatıra fotoğraf çekildi.
Kahta Olay Haber Merkezi