1. HABERLER

  2. GÜNDEM
  3. Kahta’da Filistin’e destek mitingi düzenlendi
Kahta’da Filistin’e destek mitingi düzenlendi

Kahta’da Filistin’e destek mitingi düzenlendi

Şevket BOZKURT / KAHTA (Adıyaman), (DHA) - ADIYAMAN’ın Kahta ilçesinde Kahta İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği öncülüğünde Filistin’e destek mitingi düzenlendi..

A+A-


Kahta Şehiriçi Minibüsçüler Kooperatifi önünde düzenlenen mitinge AK Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve Adıyaman Milletvekili ve AK Parti Adıyaman Milletvekili Av. Ahmet Aydın, AK Parti Adıyaman Milletvekili İbrahim Halil Fırat, AK Parti Adıyaman İl Başkanı Mehmet Dağtekin, AK Parti Kahta İlçe Başkanı Bedir Yeni ile Kahta’da faaliyet gösteren sivil toplum örgütleri katıldı.

Her Ramazan ayının son Cuma günü Kudüs Günü olarak programlar tertip edilmekte olduğunu ifade eden Kahta İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı Osman Dündar, yaptığı konuşmasında; “Siyonist terör örgütü İsrail, Müslüman toplulukları Kudüs hassasiyetini tekrardan tazelendiği bugünde, kutsalımız olan Mescid-i Aksa’ya haince ve teröristçe saldıralar düzenlemekte çekinmemektedir. Bugün ilk kıblemiz olan Mescid-i Aksa, peygamberler şehri Kudüs ve bereketli Filistin toprakları işgal altındadır. İşgalciler, bu topraklara nasıl geldilerse öyle de gidecekler. Mescid-i Aksa Müslümanların kırmızı çizgisidir. Efendimiz S.A.S ‘Mescid-i Aksa’ya gidin, içinde namaz kılın. Eğer Mescid-i Aksa’ya gidemezseniz içinde namaz kılamazsanız, kandillerde yakılmak üzere zeytinyağı gönderin’ buyurmaktadır. Elbette ki muhterem kardeşlerimiz, burada zeytinyağı bir semboldür. Bize düşen tarih boyunca vahyin, tebliğin ve mücahedenin merkezi olmuş bir beldeye sahip çıkmak, oranın bir İslam şehri olması için her türlü desteği o topraklara vermektir. Kudüs tüm Müslümanların ortak sorunudur. Kudüs coğrafyamızın ayrılmaz bir parçasıdır.  Çünkü Kudüs demek; Mekke demektir, Medine demektir. Kudüs demek; Şam, Bağdat, Kahire demektir. Kudüs demek; Meşhed, Kum, Tahran demektir. Kudüs demek, Diyarbakır, Ankara, İstanbul demektir. Biz biliyoruz ve inanıyoruz ki; Kudüs’e sahip çıkmak, Bağdat’a, Şam’a, Tahran’a, Beyrut’a, Kahire’ye ve Mekke’ye sahip çıkmaktır. Biz biliyoruz ki; Kudüse sahip çıkmak, Müslüman, ya da değil, tüm mazlumların dertleriyle dertlenmektir.

Kudüs’e yürümek Müslümanların yeryüzünün firavunlarının, nemrutlarının, Ebu leheplerinin zulümlerinden kurtuluşunu en önemli sembolleridir. Terör örgütü İsrail çok yakın zamanda nasıl bir inkılaba uğrayıp devrileceğini görecektir. Terör örgütü İsrail Kudüs’ten ve işgal ettiği topraklardan söküleceği, sökülüp atılacağı günler Allahın izniyle çok yakındır. Sadece güçten anlayan, insanlıktan nasibini almamış, her gün onlarca insanı gözünü kırpmadan öldüren ve yaralayan, gözü yaşlı Filistinli annelerin acılarına acı katan, genç ve çocukları öldürmekten çekinmeyen bebek, kadın, yaşlı demeden kan döken terörist İsrail, hak ettiği tokadı Allahın izniyle bir araya gelmiş, birlik olmuş Müslümanlar tarafından yiyecektir. Bölgeye ve dünyaya huzur ancak bu şekilde gelecektir. Bundan sonra söz bitmiştir artık. Bu zalimlere anladığı dilde konuşma vaktidir. TBMM toplanmalıdır. İslam İşbirliği Teşkilatının toplanması sağlamladır. Ordumuzun teyakkuz haline geçmesi gerekir. Allah için yola çıkanların yardımcı yine Hz Allah’tır. Milyonlarca Kudüs gönüllüsü olarak yola çıkmaya, Mescid-i Aksa için kanımızı akıtmaya ve canımız vermeye hazırız. Son siyonist ölünceye kadar mücadeleye devam edeceğiz. Mücahedemiz, Kudüs ve tüm İslam beldeleri kutlu bir zaferle siyonizmden kurtulana kadar devam edecektir. Terör örgütü İsrail Mescid-i Aksa’ya yapmış olduğu haince saldırılarını kınıyor ve lanetliyoruz. Filistinli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu verdikleri diriliş mücadelesinde onlarla birlikte saf tuttuğumuzu bir kez daha belirtmek istiyoruz. Filistin ve Kudüs davasının yılmaz savunucusu merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocamızın,

‘Zafer inananlarındır ve zafer yakındır’ sözleriyle Kudüs davasını savunanları selamlıyoruz” dedi.

AK Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve AK Parti Adıyaman Milletvekili Av. Ahmet Aydın ise batı ülkelere seslenerek artık çifte standartlarını bir tarafa koymaları gerektiğini belirterek, Kudüs özgür olmazsa Berlin’in ve Washington’da özgür olmayacağını söyledi.

Milletvekili Aydın, “Üç maymunun oynayan batının vahşetini görmek zorundayız. Batı ülkeleri artık çifte standartlarını bir tarafa koyması gerekiyor. Çünkü Kudüs özgür olmazsa Berlin’in ve Washington’da özgür olmaz” diye konuştu.

Yapılan konuşmalardan sonra Kudüs ve Filistinliler için dualar yapıldı. Daha sonra Filistin’e destek programı kapsamında şehir merkezinde araç konvoyları oluşturularak şehir turu atıldı.