1. HABERLER

  2. KAHTA
  3. Kahta’da kırmızı çizgi uygulaması başladı
Kahta’da kırmızı çizgi uygulaması başladı

Kahta’da kırmızı çizgi uygulaması başladı

Kahta ilçesinde İçişleri Bakanlığının talimatlarıyla trafikte yayaların geçiş üstünlüğüne yönelik başlatılan ‘Kırmızı Çizgi’ uyarısı, Kâhta'da da uygulanmaya başlandı. .

A+A-


Yayalara öncelik tanınmasına dikkat çekilen uygulama kapsamında, belediye ekipleri yaya geçitlerindeki beyaz renkli şeritlerden bazılarını kırmızı renge boyamaya başladı.

'30 Mart'ta Kırmızı Çizgimizi Çekiyoruz' sloganıyla düzenlenen programa Kahta Kaymakamı Abdil Koç, Kahta Belediye Başkanı İbrahim Yusuf Turanlı, kurum amirleri ve öğrenciler katıldı.

Yurt genelinde başlatılan etkinlikle kavşak giriş ve çıkışlarıyla, yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlama, geçmek üzere olan yayalara durarak ilk geçiş hakkı verilme farkındalığının oluşturulması hedefleniyor.

Trafikte can güvenliğine önemli bir katkı sunacak olan kırmızı çizgi uygulaması hakkında açıklamada bulunan Kahta Kaymakamı Abdil Koç, “Yurt genelinde yaya önceliğini hedefleyen uygulama kapsamında bugün vatandaşlarımıza farkındalık sağlıyoruz. Trafikte can güvenliğine önemli bir katkı sunacak olan kırmızı çizgi uygulamasına tüm vatandaşlarımızın uymasını talep ediyor, uygulamanın hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.

Programın sonunda Kahta Kaymakamı Abdil Koç ve Kahta Belediye Başkanı İbrahim Yusuf Turanlı tarafından sürücülere kırmızı çizgi uygulamasını anlatan broşürler dağıtılarak farkındalık programı hakkında bilgi verildi.

Şevket Bozkurt (Kahta DHA)