1. HABERLER

  2. KAHTA
  3. Kahtalı çiftçiler bitki hastalıkları konusunda bilgilendirildi
Kahtalı çiftçiler bitki hastalıkları konusunda bilgilendirildi

Kahtalı çiftçiler bitki hastalıkları konusunda bilgilendirildi

Şevket BOZKURT/ KAHTA (Adıyaman), (DHA) - Adıyaman’ın Kahta ilçesinde Kahta Ziraat Odası Başkanlığı tarafından çiftçilere yönelik hububat, baklagil ve badem alanlarında görülebilecek hastalıklar ve mücadelesi konusunda çiftçi bilgilendirme toplantısı yapıldı..

A+A-

 

Kahta Ziraat Odası Başkanlığı ve BASF firmasının ortak organizasyonla Kahta Ziraat Odası Başkanlığı Eğitim Salonu’nda çiftçilere yönelik hububat, baklagil ve badem alanlarında görülebilecek hastalıklar ve mücadelesi konusunda çiftçi bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıya Kahta Ziraat Odası Başkanı Fatin Rüştü Zorlu Turanlı, BASF firmasında görev alan Ziraat Mühendisi Hakan Ünal ve Şeref Esin ile ilçeye bağlı farklı köylerde gelen çiftçiler katıldı.

Toplantının açılış konuşmasında; hububat, nohut ve badem gibi bitkilerde mevsimsel olarak görülebilecek hastalıkların teşhisi ve mücadelesi konusunda çiftçilere yönelik bilgilendirme toplantısı yaptıklarını ifade eden Kahta Ziraat Odası Tarım Danışmanı Mutlu Şahin, BASF firma yetkililerinin konu hakkında gereken bilgileri vereceklerini ve bu bilgilendirme toplantının çiftçiler için hayırlı olmasını dile getirdi.

İlçemizde yetiştirilen arpa ve buğdayların gelişim evresinde çiftçilerin karşılaşacağı kök boğaz çürüklüğü, septoria, sarı pas, kahverengi pas gibi fungal hastalıkların teşhisi ve mücadelesini görsellerle anlatan Ziraat Mühendisi Hakan Ünal, çiftçilerin bu konularda nasıl ve ne zaman mücadele edeceği konusunda çiftçilere bilgi verdi.

İlçemizde yetiştirilen nohut alanlarında görülebilecek ‘Antraknoz’ hastalığı, badem ağaçlarında çiçek monilyası ve et leke hastalığı konusunda çiftçileri bilgilendiren Ziraat Mühendisi Şeref Esin ise, hastalığın belirtileri, hastalığın bitkiye vermiş olduğu zararı görsellerle anlatıp, bu hastalıklarla nasıl mücadele edileceği konusunda katılımcılara bilgi verdi.

Toplantı sonunda bir açıklama yapan Kahta Ziraat Odası Başkanı Fatin Rüştü Zorlu Turanlı ise, “Kahta Ziraat Odası Başkanlığı olarak çiftçilerimizin ekmiş olduğu ürün desenine göre dönemsel olarak çiftçilerimizin sıkıntı yaşayacakları konular göz önünde bulundurularak çiftçi bilgilendirme toplantıları devam edecektir. Çiftçilerimizin yapılacak olan bilgilendirme toplantılarına katılmaları sağlıklı ürün ve yüksek verim elde etmelerine yol gösterecektir. Tüm çiftçilerimize bereketli bir yıl diliyoruz” dedi.