1. HABERLER

  2. KÜLTÜR-SANAT
  3. Engellilerden Nemrut Dağı’nda aşı çağrısı
Engellilerden Nemrut Dağı’nda aşı çağrısı

Engellilerden Nemrut Dağı’nda aşı çağrısı

Şevket BOZKURT/ KAHTA (Adıyaman), (DHA) - ADIYAMAN’ın Kahta ilçesinde Adıyaman Nemrut Rotary Kulübünce bu yıl 21'incisi düzenlenen ‘Uluslararası Rotary Engellilerle Zirvede Nemrut’a Tırmanıyoruz Projesi’ kapsamında engelliler, Nemrut Dağı'nda aşı çağrısı yaptı..

A+A-

 

Türkiye'nin farklı illerinden Rotary Kulübü üyeleri tarafından Adıyaman'ın Kahta ilçesine gelen engelliler, jandarma ve gönüllü katılımcıların desteğiyle UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan Nemrut Dağı'na çıkarak, zirvenin muhteşem görüntüsüyle buluştu. Nemrut Rotary Kulübü üyeleri 2206 metre yükseklikteki tarihi Nemrut Dağı’nda çocuk felci ve Covid-19’a karşı tek çarenin aşı olduğu pankartlar açarak, ‘Tek Çare Aşı’ şeklinde sloganlar atarak aşının önemine değindiler. Etkinliğe Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar ve Kahta Kaymakamı Selami Korkutata da katıldı.

Bu toprakları ve Adıyaman’ı yeterince değerlendiremediklerini ifade eden Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, yaptığı konuşmasında; “Bugün bizim toprağın altın yatan tarihi eserimiz toprağın üzerindekinin belki on katıdır. Bu eserlerimizi sahaya çıkarmalıyız. Dünya turizmine kazandırmalıyız. Adıyaman turizmine kazandırmalıyız. Ülkemiz turizmine kazandırmalıyız. Bu yönde ne gerekiyorsa yapıyoruz. Bu sosyal organizasyonlar bizim için çok önemli. Bu yüzden Adıyaman Rotary Başkanına ve üyelerine teşekkür ediyorum. Adıyaman’ımızı ve Nemrut Dağı’mızı ki burası dünya kültür mirasında, çok daha fazla tanınması gereken bir eser, çok daha fazla tanınması gereken bir yer. Bu tanıtımı bundan sonra da devam ettirmeye azimliyiz, gayretliyiz. Bu zamana kadar 21 yılda 5 bin engelliyi buraya çıkarmış arkadaşlarımız. Bu bir rekor ve güzel bir sayı. Bundan sonra da çalışmaların devam edeceğine inanıyorum. Hepinizi saygı, sevgi ve muhabbetle selamlıyorum. Adıyaman’a tekrar hoş geldiniz diyorum” dedi.

Yapılan konuşmalardan sonra Nemrut Dağı zirvesinde gerçekleştirilen etkinlikle Lelya Bayramoğulları, Nurdan Küçükekmekçi ve Aslıhan Güngör’den oluşan ve ismini antik çağlardan alan Trio Patara Grubu tarafından verilen konser engellilerin ve tüm misafirlerin beğenisini kazandı.