1. HABERLER

  2. EĞİTİM
  3. Kahta’da 7 bin 600 öğrenciye ücretsiz yemek verilecek
Kahta’da 7 bin 600 öğrenciye ücretsiz yemek verilecek

Kahta’da 7 bin 600 öğrenciye ücretsiz yemek verilecek

6 Şubat 2023’te okulların açılmasıyla birlikte ilçemizde yaklaşık 7 bin 600 öğrenci ücretsiz yemek hizmetinden faydalanacak..

A+A-

Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürü Lütfü Başli, taşıma merkezi ve pansiyonu bulunan okul müdürleriyle bir araya gelerek yeni eğitim öğretim dönemine ilişkin planlamalar ve çalışmalar hakkında okul idarecilerine bilgi verdi.

Taşımalı eğitim uygulamasının değerlendirildiği toplantıda Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürü Lütfü Başli, taşımalı eğitim merkezlerinde eğitim ve ulaşım kalitesinin artırılmasına yönelik çalışmalar ve planlamalar hakkında okul idareciyle istişarelerde bulundu.
Taşımalı eğitim merkezlerinde yaklaşık 4 bin 200 öğrencinin ücretsiz yemek hizmetinden faydalandığını belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Lütfü Başli, “Okul öncesi kurumlarımızda eğitim gören öğrencilerimiz de bu hizmetten 2. dönemin başlamasıyla birlikte faydalanabilecek. 6 Şubat’ta okulların açılmasıyla birlikte okul öncesi kurumlarımızda eğitim gören yaklaşık 3 bin 400 öğrencimiz ücretsiz yemek hizmetinden faydalanabilecek. 7 bin 600 civarındaki öğrencimiz için öğretmenevi ve pansiyonlu okullarımızda yemek yapılacak. Öğrencilerimiz kendi okullarında veya pansiyonlarında yemek yiyebilecek.
Öğretmenevimiz ve pansiyonlarımız gerekli hazırlıklarını tamamladı. Öğrencilerimize sağlıklı bir yemek hizmeti vermek için gerekli hassasiyeti göstereceğiz. Öğrencilerimize bu imkanları sunan Bakanımız Sayın Mahmut Özer başta olmak üzere tüm emeği geçenlere öğrencilerimiz adına teşekkür ederim” dedi.
Kahta Bilim ve Sanat Merkezi Çok Amaçlı Salonu’nda düzenlenen toplantıya İlçe Milli Eğitim Müdürü Lütfü Başli, Şube Müdürü Sinan Demir ve okul idarecileri katıldı.
Haber: Şevket Bozkurt