1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER
  3. Başkan Tahsin Çatan’dan Kurban Bayramı kutlama mesajı
Başkan Tahsin Çatan’dan Kurban Bayramı kutlama mesajı

Başkan Tahsin Çatan’dan Kurban Bayramı kutlama mesajı

Kahta Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Tahsin Çatan, Kurban Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı..

A+A-


Kahta Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Tahsin Çatan, Kurban Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında, “Bayramlar; insanı insan yapan değerlerin yaşandığı, yardımlaşma ve dayanışmanın arttığı; sevincimizi, mutluluğumuzu, ekmeğimizi ve aşımızı paylaştığımız en müstesna anlardır” diyerek, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.

Vatandaşları yerel esnaftan alışveriş yapmaya, yardımlaşmaya ve esnafa destek olarak mahalle kültürünü korumaya davet eden Başkan Çatan, “Bayramlar; toplumsal olarak sevgi, saygı ve hoşgörünün kuvvetlendiği, kırılan kalplerin onarıldığı, dargınlıkların unutulduğu, milli ve dini duyguların güçlendiği, birlik ve beraberlik bilincinin daha da pekiştiği, kardeşlik duygularının perçinlendiği en özel günlerdir” dedi.

 

Bayramda Yerel Esnaftan Alışveriş Yap Kahta

 

Bayramın gelmesiyle beraber kurban pazarlarında, caddelerde ve sokaklarda hareketlilik başladığını ifade eden Başkan Çatan; “Kurban Bayramının hafta sonu ile birleşmesiyle 9 günlük tatil ülke genelinde özellikle de esnaf ve sanatkarlara heyecan getirdi. Yasakların kalkması ve dükkanların açılmasıyla yüzü gülen tüm esnaflarımız hijyen kurallarını dikkate alarak bayram hazırlıklarını tamamladı. Satışların artacağından ve piyasanın canlanacağından ümitliyiz” dedi.

Kurban Bayramı hazırlıkları için yapılacak alışverişlerde tercih edilebilecek en doğru adresin yerel esnaf ve sanatkarlar olduğunu belirten Başkan Çatan, “Bayram alışverişlerinizde merdiven altı üretim yapan yerleri değil, ihtiyaçlarımızı bilen ve güvendiğimiz esnaflarımızdan yapmanızı tavsiye ediyorum. Bu bayramı kazasız belasız sevdiklerimizle huzurla geçirebilmek adına maske mesafe ve hijyen kurallarına uyunuz, trafik kurallarına dikkat ediniz ve araç bakımlarını ihmal etmeyiniz. Sevgi, kardeşlik, hoşgörü, birlik ve beraberlik içinde daha nice bayramlara ulaşmamız dileğiyle tüm İslam aleminin, esnaf ve sanatkarlarımızın Kurban Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.