1. HABERLER

  2. SİYASET
  3. Deva Partisi, esnaf odasını ziyaret etti
Deva Partisi, esnaf odasını ziyaret etti

Deva Partisi, esnaf odasını ziyaret etti

Şevket BOZKURT/ KAHTA (Adıyaman), (DHA) - ADIYAMAN’ın Kahta ilçesinde Demokrasi ve Atlım Partisi (DEVA) Kahta İlçe Başkanı ve yönetimi, Kahta Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Tahsin Çatan’ı ziyaret ederek, esnaf sıkıntıları ve oda faaliyetleri hakkında görüş alış verişinde bulundular..

A+A-


Pandemide en çok esnafın sıkıntılarının giderek büyüdüğüne dikkat çeken Deva Partisi Kahta İlçe Başkanı Muhammed Şükrü Turanlı, yaşanan ekonomik krizin üzerine bir de pandemi ile birlikte sürecin esnaf için dayanılamaz bir hal aldığını söyledi

Ziyaretlerini aralıksız sürdüren Deva Partisi Kahta İlçe Başkanı Turanlı, “Kahta Ensaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Tahsin Çatan’ı ziyaret ettik. Bizlere göstermiş olduğu yakın ilgi ve misafirperverliğinden dolayı kendisine teşekkür ediyorum. Başkan Tahsin Çatan ile esnaflarımızın sorunları ve odanın faaliyetleri hakkında bilgiler aldık. Bizler de parti olarak yaptığımız çalışmalarımız hakkında kendisine bilgiler verdik. Bizler DEVA Partisi olarak, toplumun tüm kesimini kucaklamak için yola çıktık. Pandemi sürecinde çok zor durumda günler geçiren esnaf ve sanatkârlarımızın başkanlarıyla görüşüp, sorunları yerinde tespit ediyoruz. Çözüm üretmek adına böyle ziyaretler gerçekleştiriyoruz. Esnaf ve sanatkârlarımızın içinde bulunduğu sorunları genel merkezimize de ileterek çözüm için hareket edeceğiz. Tabii esnaf ve sanatkârlarımızın sıkıntıları çok, çözüm noktasında herkes katkı sunmalıdır.

Esnafımız, bir yıla yakındır pandemiyle mücadelede çok zor şartlar altında ekmeklerini kazanmaya çalıştıklarını görüyoruz. Hatta birçok esnafımız taksitlerini ödeyemeyip, kepenk kapatacak duruma gelmiştir. Hükümet, kendi başarısızlığının faturasını küçük esnafa kesmektedir.

Esnaf büyük zorluklar içinde mücadele verirken hükümet ise bu konuda sınıfta kalmıştır.

Zincir marketlerin faturası, ne yazık ki yine küçük esnafa kesilmiştir. Aynı marka 10 Litre yağ yerel esnafta 145.90 kuruşken zincir marketler ve PTT AVM Online satışta 194.90 kuruşa satılmaktadır. Önerdiğiniz ve yönteme koyduğunuz çözüm emperyalist bir düşünce olduğu açık ve net olarak ortadır. Buradaki amaç, zincir marketleri ön plana koyup küçük esnafa darbe yapmaktır. Bulduğunuz çözüm, kaş yaparken göz çıkarmaya benziyor. Bu zorlu süreçte küçük esnaf kan ağlarken 3 tane zincir marketi ve yandaşlarınızı kazandırmaktan vazgeçin. Halkın ve esnafın yararına çözümler üretin. Aksi takdirde çözüm görünen bu online satışlar, kördüğüm olacak kadar zor hale gelecektir. Biran önce bu yanlıştan dönülmesi lazım.

Kahta Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Tahsin Çatan’a duyarlılığı işin teşekkür ediyorum. Deva Partisi olarak her zaman esnafımızın yanında olup, yok olmalarına siyerci kalmayacağız” diye konuştu.

Ziyaretten ötürü Deva Partisi Kahta İlçe Başkanı Muhammed Şükrü Turanlı’ya teşekkür eden Kahta Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Tahsin Çatan, “Bu zorlu sürçte esnaf olarak herkesin desteğine ihtiyacımız var. Devletimiz bazı çözümler üretmeye çalışıyor ama esnafımızın kepenk kapatmaması için daha fazla desteğe ihtiyacı olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu.