1. HABERLER

  2. YAŞAM
  3. Merkezi sisteme bağlı hoparlör ile iftarlarını açıyorlar
Merkezi sisteme bağlı hoparlör ile iftarlarını açıyorlar

Merkezi sisteme bağlı hoparlör ile iftarlarını açıyorlar

Gerger ilçesi Güzelsu Köyü’nde iftar vaktinde ezan sesini duymayan Aşağı Cımık Mezrası sakinleri bir evin çatısına merkezi sisteme bağlı hoparlör yerleştirerek hem sahur yapıyor hem de iftarını açıyor..

A+A-

 

Merkezi sistemle okunan ezanın, evin çatısındaki hoparlörden yansıtılmasına memnun olan 17 haneli Aşağı Cımık Mezrası sakinlerinin yaklaşık 2 yıldır bu uygulamaya başladığı öğrenildi.

Köyde ezan sesinin duyulmaması, iftar ve sahur vakitlerinde karışıklık yaşanmaması için harekete geçen Aşağı Cımık Mezrası sakinleri, merkezi ezan sistemiyle çalışan hoparlör sistemi kurarak oruçlarını tam vaktinde tutuyor.

Merkezi ezan sistemi ile çalışan 2 hoparlörü evinin damına kuran Üzeyir Dilsiz (56), “Bizim Aşağı Cımık Mezrası Güzelsu Köyü’ne bağlı. Ne Güzelsu Köyü’nde ne de etrafımızdaki köylerde okunan ezan sesi bizim burada hiç duyulmuyor. İftar ve sahurlarda karışıklık yaşamamak için muhtarımız ve tüm 17 haneli köy halkımızla beraber yaklaşık 2 bin liraya mal olan merkezi ezan sistemi ile çalışan 2 hoparlörü evimizin damına kurduk. 2 yıldır bu hoparlör ile hem sahurumuzu yapıyoruz hem de iftarımızı açıyoruz. Diğer vakit namazları için de çok iyi oldu. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun” diye konuştu.

Haber: Şevket Bozkurt