1. HABERLER

  2. YEREL HABER
  3. Başkan Çatan, esnaf sıkıntılarını değerlendirdi
Başkan Çatan, esnaf sıkıntılarını değerlendirdi

Başkan Çatan, esnaf sıkıntılarını değerlendirdi

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde Kahta Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Tahsin Çatan, yönetim kurulu üyeleri ile bir araya gelerek, esnaf sıkıntıları konusunda bir toplantı düzenledi..

A+A-


Kahta Esnaf ve Sanatkarlar Odası binasında düzenlenen toplantıya Başkan Tahsin Çatan ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Tüm dünyada, dolayısıyla ülkemizde ve ilimiz genelinde bir yılı aşkındır devam eden koronavirüs salgın hastalığı sebebiyle yaşanan kısıtlamalar, insanların ve özellikle esnafların yaşadığı sıkıntıların ele alındığı toplantı ile ilgili açıklamalarda bulunan Kahta Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Tahsin Çatan, “Malumunuz koronavirüs salgın hastalığı sebebiyle dünya genelinde dolayısıyla ülkemizde ve ilimiz genelinde bir yılı aşkındır kısıtlamalar ve buna bağlı olarak sıkıntılar yaşanmaktadır. Bizler Kahta Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı olarak ilk günden itibaren esnafımıza gerek telefonla ve gerekse sosyal medya üzerinden alınması gereken tedbirler ve uyarılar konusunda bilgilendirmelerde bulunduk. Esnaflarımızın zor ve sıkıntılı günlerde ceza almamaları konusunda her zaman yanlarında olduk. Tabii ki bu zor süreçten maddi ve manevi olarak en çok esnaflarımız etkilendi. Bizler oda olarak her zaman bunları en azamiye nasıl düşürebiliriz düşüncesiyle hareket ettik. Esnaflarımızı maske, mesafe ve hijyen kuralları çerçevesinde tek tek ziyaret ederek, hem maske dağıttık hem de sıkıntılarını bire bir dinledik. Alınması gereken tedbirler konusunda ilgili makamlarla görüşerek taleplerimizi ilettik. Esnaflarımıza destek amaçlı faizsiz kredi verilmesi konusunda yerel ve ulusal basın aracılığıyla defalarca açıklamalarda bulunduk. Esnafımızı devlet tarafından verilen karşılıksız hibe ödenekleri konusunda bilgilendirdik ve hatta çoğu esnafımızın müracaatlarını oda bünyesinde gece geç saatlere kadar mesai yaparak gerçekleştirdik. Bugün geldiğimiz noktada sıkıntılarımız halen devam etmektedir. Bizler oda olarak sürekli esnafımızın yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Desteklerinden dolayı tüm yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıma da buradan sizlerin aracılığı ile teşekkür ediyorum” dedi.

Kahta’nın güney bölgesinde yani eski tabirle bildiğimiz Atatürk İlkokulu çevresindeki esnafların bankamatik talepleri konusuna da değinen Başkan Çatan, “Kahta’nın güneyindeki esnaflarımız bankaların merkezde olması ve ilgili bölgede bankamatik olmamasından dolayı sıkıntı yaşadıklarını bizlere ilettiler. Para çekme veyahut borç yatırma konularında işyerlerini kapatarak bankaya gitmek zorunda kalan esnaflarımızın sıkıntılarını gidermek için ilgili banka yetkilileriyle, kurum amirleriyle görüşerek bölgeye hitap edecek bir noktada bir bankamatiğin yerleştirilerek esnaflarımızın sıkıntılarını gidermeye çalışacağız” dedi.

Haber: Şevket Bozkurt