1. HABERLER

  2. EĞİTİM
  3. Kahta HEM, yılsonu sergisi düzenlendi
Kahta HEM, yılsonu sergisi düzenlendi

Kahta HEM, yılsonu sergisi düzenlendi

Şevket BOZKURT / KAHTA (Adıyaman), (DHA) - ADIYAMAN’ın Kahta ilçesinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü (HEM) tarafından Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleri kapsamında yıl sonu sergisi düzenlendi..

A+A-


Ülke genelinde uygulanan 1-7 Haziran Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleri kapsamında Kahta Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından yıl sonu sergisi düzenlendi. Sergide yıl boyunca kursiyerler tarafından kurslarda yapılanan ürünler, katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü.

Kahta Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde düzenlenen sergiye Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz, AK Parti Kahta İlçe Başkanı Bedir Yeni, Adıyaman Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ramazan Güllü, Kahta Belediye Başkan Yardımcısı Yavuz Turan, Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Tunçmen, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mustafa Çiçek, Kahta İlçe Emniyet Müdürü Oray Yeniay, Kahta Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürü Şevket Erşahin, öğretmenler ve kursiyerler katıldı.

Amaçlarının hayat boyu öğrenme kültürünün geliştirilmesi, tanıtılması ve yaygınlaştırılması olduğunu ifade eden Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Tunçmen, yaptığı konuşmasında; “Bu etkinliklerin amacı vatandaşlarımızın bilgi, beceri ve yetkinliklerini geliştirerek örgün eğitimin dışında hayatı boyunca katıldığı her türlü öğrenme etkinliklerini kapsayan hayat boyu öğrenme kültürünün geliştirilmesi, tanıtılması ve yaygınlaştırılmasıdır.

‘Her Zaman, Her Yerde, Herkes İçin Eğitim’ sloganıyla düzenlenen kurslarımıza katkı sunarak kursiyerlerimize yardımcı olmaya çalışacağız. Bu eserleri el emeği, göz nuru oldukları için çok anlamlı buluyorum. El emeği göz nuru olan bu ürünleri üreten bütün kursiyerlerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu yıla mahsus olmak üzere ilk defa Türkiye genelinde Haziran ayının ilk haftasının hayat boyu öğrenme haftası olarak ilan edildiğini ifade eden Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz, yaptığı konuşmada; “İlimiz genelinde olduğu gibi Kahta ilçesinde de bugün gerçekten çok güzel, gözlerimizi kamaştıran bir manzarayla karşılaştık.  Hayat boyu öğrenmenin yaşı yoktur. 7'den 77'ye herkesin kurslara katılmasını kendini bu kurslarda yenilemesini, geliştirmesini bekliyoruz. Bizim bu kurs merkezlerinde eğitimle alakalı başta olmak üzere ebru eserleri, ahşap boyama, moda tasarım, takı tasarım, dikiş nakış, boncuk işleme, çanta, kağıt rölyef, kaligrafi yapımı gibi birçok kurslar düzenleniyor. Aynı zamanda bu kurslarımızı İş-Kur aracılığı ile yaptığımız zaman bu gelen kursiyerlerimize de 1 aylık ücret ödeniyor. Böylece gelen öğrencilerimizin harçlıklarını karşılamaktan çok faydalı hizmetlere vesile oluyor. Hem onları teşvik etmiş oluyor hem bizim usta üreticilerimizin bu arada azmini de artmış oluyor. Onlar bu arada tabii ki ailelerine, çocuklarına yarayacak bazı ürünler de elde ediyorlar. Biz de bunlardan mutlu oluyoruz, onlar da. Bu vesileyle ben herkesi bu kurslarımıza ziyaret etmeye bu sergimizi ziyaret etmeye, aynı zamanda da halk eğitim müdürlüğümüz ile mutlaka irtibata geçmeye davet ediyorum. Emeği geçen başta Kahta İlçe Milli Eğitim ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü olmak üzere herkese teşekkürler ediyorum” diye konuştu.

Yapılan konuşmalardan sonra Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz ve beraberindeki heyet, sergilenen ürünleri tek tek gezerek, usta öğreticilerden ve kursiyerlerden bilgi alıp sohbet etti.