1. HABERLER

  2. YEREL HABER
  3. Kahta Ziraat Odası kuraklıkla mücadele için çalışıyor
Kahta Ziraat Odası kuraklıkla mücadele için çalışıyor

Kahta Ziraat Odası kuraklıkla mücadele için çalışıyor

Kahta Ziraat Odası Başkanlığı, kuraklık kaynaklı olumsuzlukların en aza indirilmesi için tarımsal verileri yakından takip ederek sahada faaliyetlerini aralıksız sürdürüyor..

A+A-

 

Kahta Ziraat Odası Başkanlığı, Tarımsal Kuraklık Strateji Eylem Planı ile tüm alanlarda kuraklıkla ilgili bilinç düzeyinin artırılması, paydaşların sürece dahil edilmesi, sürdürülebilir tarımsal su kullanımının planlanması, gerekli tedbirlerin önceden alınması için tarımsal verileri yakından takip ederek sahada faaliyetlerini aralıksız sürdürüyor.

Kahta Ziraat Odası Başkanlığı bölgemizde ve tüm Türkiye’de gün geçtikçe etkisi daha çok hissedilen kuraklıkla mücadele kapsamında İpekyolu Kalkınma Ajansı ile ortaklaşa geliştirdikleri proje kapsamında Kahta Ziraat Odası Başkanı Fatin Rüştü Zorlu Turanlı başkanlığında İpekyolu Kalkınma Ajansı Proje Sorumlusu Orhan Yaşar ile sürdürülebilir arazi yönetimi konusunda çalışan Prof. Dr. Erhan Akça ve Doç. Dr. Gökhan Büyük birlikte Mehmet Reşat Turanlı’ya ait eğimli arazide yer alan badem bahçesinde arazi çalışması gerçekleştirdi.

Yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Kahta Ziraat Odası Başkanı Fatin Rüştü Zorlu Turanlı, “2022 yılına değin sürecek ve İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından desteklenecek projenin amacı yağışlarla gelen suyu olabildiğince toprakta tutmak ve bölgemizde yaygın erozyonu önlemek için Kahta toprak ve iklimine uygun arazi işleme yöntemlerinin geliştirilmesini içermektedir.

Tüm Türkiye için örnek olabilecek proje sonrasında arazide erozyonun önlenmesi ve yağış sularının tutulmasıyla verimde % 10-15 düzeyinde artış beklediklerini ve projenin uygun maliyetli olmasına çaba göstereceklerini, bu sayede projemiz bölgemiz çiftçisi tarafından kolaylıkla uygulanabilecek" dedi.

Haber: Şevket Bozkurt