1. HABERLER

  2. KÜLTÜR-SANAT
  3. Kahta’da “Okumak Gelişmektir” projesinin tanıtımı yapıldı
Kahta’da “Okumak Gelişmektir” projesinin tanıtımı yapıldı

Kahta’da “Okumak Gelişmektir” projesinin tanıtımı yapıldı

Kahta’da Alevi Kültür Dernekleri Adıyaman Şubesi ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ortak projesi olan “Okumak Gelişmektir” adlı projenin tanıtımı yapıldı..

A+A-

Kahta Gençlik Merkezi’nde düzenlenen programa Adıyaman Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, Kahta Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mustafa Çiçek, Kahta Gençlik Merkezi Müdürü M. Nebi Bulut, Alevi Kültür Dernekleri Adıyaman Şube Başkanı Rıza Tanrıverdi ve gençler katıldı.

Programda, müzik eşliğinde ustalıkla şiirlerini okuyan Adıyamanlı Şair-Yazar Fahrettin Çelik, gençlere duygusal anlar yaşattı.

Kahta Gençlik Merkezi Gönüllü Gençlerinden Burcu Özdemir’in okuduğu şiir ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı gençlik merkezleri arası yapılan Türk Müziği yarışmalarında birinci olan Kahtalı Gönüllü Gençlerden Abdulsamed Bayansar’ın okuduğu türkü dinleyicilerden büyük alkış aldı.

Programda ayrıca Adıyamanlı Şair-Yazar Fahrettin Çelik ve programın konuklarından Adıyamanlı yazar Suat Tekin, okumanın ve yazmanın önemine dikkat çekti. Ardından da gençlerden gelen soruları yanıtladı.

Alevi Kültür Dernekleri Adıyaman Şube Başkanı Rıza Tanrıverdi ise dernek tarafından başlatılan projenin yoğun ilgi görmesinden dolayı mutlu olduklarını belirterek, bu anlamda farklı konuklarla okumanın ve yazmanın önemini gençlere aktardıklarını söyledi.

Program, kitap imza etkinliği ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Şevket Bozkurt (Kahta DHA)