1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER
  3. Nemrut Dağı’nda kız arkadaşına sürpriz evlenme teklifi yaptı
Nemrut Dağı’nda kız arkadaşına sürpriz evlenme teklifi yaptı

Nemrut Dağı’nda kız arkadaşına sürpriz evlenme teklifi yaptı

Şevket BOZKURT / KAHTA (Adıyaman), (DHA) - ADIYAMAN’ın Kahta ilçesinde 2206 rakımlı tarihi Nemrut Dağı’nda bir öğretmen, turist olarak getirdiği kız arkadaşına evlenme teklifi yaptı..

A+A-

 

Aslen Adıyamanlı olan ve İstanbul’da öğretmenlik yapan Yusuf Tokdaş isimli vatandaş, doğu ve batı medeniyetlerinin kesişme noktasında bulunan, anıt mezarı, dev heykellerinin yanı sıra 2 bin 206 metre rakımıyla güneşin doğuşu ve batışının dünyada en güzel izlendiği yer olarak bilinen Nemrut Dağı’na turist olarak getirdiği kız arkadaşına evlenme teklifi yaptı.

Memleketine hem bayram ziyareti hem de gezme amaçlı geldiğini ifade eden Yusuf Tokdaş; “Aslen Adıyamanlıyım. İstanbul’da yaşıyorum. Bayram tatili dolayısıyla memleketime hem ziyaret hem de gezi amaçlı arkadaşlarımla birlikte geldim. Ama asıl amacım kız arkadaşıma unutamayacağı bir evlenme teklifi yapmaktı. Bunu yapmanın en güzel yeri ve mekanının da 2 bin 206 metre rakımıyla güneşin doğuşu ve batışının dünyada en güzel izlendiği yer olan Nemrut Dağı olmasını istedim. Amacım bu güzelliği arkadaşlarıma göstermek ve özellikle hayatımı birleştireceğim kız arkadaşım Merve Kaymak’a unutamayacağı bir sürpriz yapmaktı. Sürprizimizi hazırlamamızda bana yardımcı olan tüm arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Şu an çok mutluyum ve özellikle bu sürpriz karşısında bana evet diyen hayatımı birleştireceğim eşime de çok teşekkür ediyorum” dedi.

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan Nemrut Dağı’nda evlilik teklifi aldığı için kendisini çok şanslı hissettiğini ifade eden Merve Kaymak ise, yaptığı açıklamada; “Şu anda elim ayağım titriyor. Gün batımı için gelmiştik. Fakat şimdi bu benim hayatımdaki en güzel gün batımı oldu. Nemrut’u çok beğendim. Özellikle burada evlilik teklifi aldığım için kendimi çok şanslı hissediyorum” dedi.