1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER
  3. Vali Çuhadar’ın Kurban Bayramı mesajı
Vali Çuhadar’ın Kurban Bayramı mesajı

Vali Çuhadar’ın Kurban Bayramı mesajı

Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, Kurban Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı..

A+A-


Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, Kurban Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında; “Bereketin, huzurun, manevi hazların, hoşgörü ve kardeşliğin, paylaşmanın, zirve yaptığı bir Kurban Bayramına daha erişmenin mutluluğunu hep birlikte yaşıyor ve paylaşıyoruz.

Aziz milletimizin mayasında bulunan yardımlaşma ve dayanışma geleneğinin en güzide örneklerinin yaşandığı bayramlar; yoksulun, yetimin, düşkünün korunup kollandığı, kırgınlıkların yerini sevgi ve barışın aldığı, kin ve nefretin ortadan kalktığı müstesna günlerdir.

Bu bakımdan bayramın manevi ikliminin tüm gönüllere, hanelere, şehrimize, ülkemize ve İslam dünyasına huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum.

Saygıdeğer Adıyamanlı hemşerilerim; dünyada ve ülkemizde yaşanan Koronavirüs (Covid-19) salgını sebebiyle, bu yılda Kurban Bayramı’nı salgının gölgesinde buruk bir şekilde geçireceğiz. Bayram süresince bütün vatandaşlarımızın virüsle mücadelede belirlenen kurallara azami dikkat ve titizlik göstermeleri önem arz etmektedir. Bu bayramın salgın sürecinin gölgesinde geçireceğimiz son bayram olmasını diliyorum.

Bu bağlamda; mübarek Kurban Bayramı’nda virüsün bulaşma riski gözetilerek, bayram ziyaretlerinde maske, mesafe ve hijyen kurallarına mutlaka uyalım.

Biliyoruz ki bu zor günleri de inşallah geride bırakacağız. Daha nice güzel bayramlarda hep birlikte olacak, büyüklerimizin ellerinden öpüp, küçüklerimizle kucaklaşacağız.

Bayram süresince, siz değerli Adıyamanlı hemşerilerimizin, bayramını rahat ve huzurlu bir şekilde geçirebilmesi için valiliğimizce gerekli olan her türlü tedbir ve önlemler ilgili kurum ve kuruluşlarımızla koordineli bir şekilde alınmıştır. Ayrıca bayram vesilesiyle yolculuğa çıkacak hemşerilerimden istirhamım, trafik kurallarına uymaları, yorgun ve uykusuz bir şekilde seyahat etmemeleri, özellikle hız kurallarına azami derecede riayet etmeleridir. Bayram sevincimizi matem havasına büründürmemek için bu konuda lütfen hepimiz üzerimize düşeni yapalım.

Birlik, beraberlik ve kardeşliğe vesile olması temennisiyle, tüm Adıyamanlı hemşerilerimin mübarek Kurban Bayramı’nı en kalbi duygularımla tebrik ediyor, bu vesile ile eşsiz fedakârlıklarını hiçbir zaman unutmayacağımız aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi de şükranla anıyor, herkese sevdikleri ile birlikte sağlıklı ve mutlu bir bayram diliyorum” dedi.