1. HABERLER

  2. KÜLTÜR-SANAT
  3. Kahta’ya miras bırakan selamiler
Kahta’ya miras bırakan selamiler

Kahta’ya miras bırakan selamiler

Geçmiş Kahta Kaymakamı Selami Uzun’un başlattığı Uluslararası Kahta Kommagene Festivali ile mevcut Kahta Kaymakamı Selami Korkutata’nın bu yıl başlatığı sanatsal, kültürel etkinlikler tarihe geçti..

A+A-

Kahta ilçemiz zengin tarihi ile kültürel ve doğal değerlere sahip. Kahta’da dünya çapında kabul gören, UNESCO tarafından dünya insanlık kültür mirası olarak kabul edilen ve Kommagene uygarlığı tarafından miras olarak bırakılmış antik çağın en değerli eseri Nemrut Dağı anıtsal alanı var. Arsameia, Eski Kahta Kalesi, Cendere Köprüsü ve Karakuş Kraliçeler Anıt Mezarı ilçemizde. GAP turizminin ana teması bunlar.

Sahip olduğumuz tarihi kültürel doğal değerlerimizin ulusal ve uluslararası alanda tanıtılması, korunması, iyileştirilmesi amaçları ile 1993 yılında Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun ilk ve tek uluslararası festivali olarak Uluslararası Kahta Kommagene Festivali 19 gün gibi kısa bir sürede organize edildi ve turizm kültür literatüründe yerini aldı. Zamanın kaymakamı ise Selami Uzun idi. Kararlılığı, taviz vermemezliği ile bütün siyasi parti, STK, kurum amirleri, muhtarları ve basını katarak festivali gerçekleştirdi. Uluslararası Kahta Kommagene Festivali’ni miras bıraktı ve bütün turizm yayınlarında yerini aldı.
Yıl 2022 ve kaymakamımız Selami Korkutata. Kaymakamımız sahip olduğumuz değerleri günün koşullarına uygun şekilde ve geniş kapsamlı ulusal ve uluslararası katılımla; yerel, ulusal ve uluslararası sanatsal, kültürel etkinlikler sergileyerek halkın ve dünya kamuoyunun ilgi ve takdirini kazandı.
Selami Korkutata da Kahta’mıza artık her yıl tekrarlanması kaçınılmaz bir miras bıraktı. Selami Uzun ve Selami Korkutata, Kahta’mıza farkında olarak veya olmayarak gerçekten yıllar boyu sürecek miras bıraktılar.
Elbette Kahta’mızda görev yapmış bütün kaymakamlarımızın çok değerli katkıları oldu ve çoğunluğu da vali olarak atandı. Ancak Selami Uzun’un imza attığı Uluslararası Kahta Kommagene Festivali ve Selami Korkutata’nın başlattığı sanatsal, kültürel etkinlikler tarihe geçmiştir.
Kahta’da görevi devralacak belediye başkanları, STK temsilcileri, mülki amirleri ve en önemlisi Kahta halkının miras bırakılanlara sahip çıkmasını temenni ediyoruz. İki kaymakamımız da halkın nazarında artık Kahtalıdır.
Haber: Şevket Bozkurt