1. HABERLER

  2. EĞİTİM
  3. Kahta’da ilköğretim haftası coşkuyla kutlandı
Kahta’da ilköğretim haftası coşkuyla kutlandı

Kahta’da ilköğretim haftası coşkuyla kutlandı

2022-2023 eğitim ve öğretim yılının açılışı ve “İlköğretim Haftası” Kahta’da coşkuyla kutlandı..

A+A-

Kahta Sabahattin Zaim İlkokulu’nda düzenlenen programa Kaymakam Selami Korkutata, İlçe Milli Eğitim Müdürü Lütfü Başli, protokol üyeleri, okul müdürleri, öğretmenler ile öğrenciler katıldı.

Kahta Kaymakamlığı’nda başlayan program İlçe Milli Eğitim Müdürü Lütfü Başli tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.
Kahta Sabahattin Zaim İlkokulu’nda devam eden programda öğrenciler günün anlam ve önemine dairkonuşmalar yaparak şiirler okudu. Dördüncü sınıf öğrencileri eğitim hayatına yeni adım atan birinci sınıf öğrencilerini güller ile karşıladı.
Programın selamlama konuşmasında Okul Müdürü Ramazan Kılıç, “Bugün bunun için toplandık. Bu gün herkes sizlerin okula başlama, okulunuza yeniden kavuşma heyecanını, mutluluğunu, sevincini paylaşmak için geldiler, hepimiz sizler için buradayız, çünkü siz hepimiz için çok değerlisiniz, çünkü sizler ülkemizin geleceğisiniz, çünkü sizler yarınlarımızsınız.
Öğrencilerimizin beden, zihin ve duygu gelişimini sağlamak, onlara iyi alışkanlıklar kazandırıp, iyi bir vatandaş olmalarını sağlamak amacıyla; kendilerini ilgi, istidat ve kabiliyetleri yönünde geliştirip; gerekli bilgi, beceri, davranışlar ve birlikte iş görme alışkanlığı kazandırmak suretiyle; hayata ve bir üst öğrenime hazırlamak için; tüm çalışanlarımızla biz anlayışıyla çalışmaktayız” diye konuştu.
Yeni bir eğitim-öğretim yılına başlamanın heyecanı ve mutluluğu içerisinde olduklarını belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Lütfü Başli ise, “Eğitim, bir toplumun geleceğini belirleyen bir süreç, bir memleket meselesidir. Türk eğitim sistemimiz; tüm vatandaşlarımızı; Türk Milli Eğitiminin temel amaçlarından biri olan ‘Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesillerin, dengeli ve düzgün bir karaktere sahip olmasını, aynı zamanda iyi insan ve iyi bir vatandaş olarak yetiştirilmesi’ görevini üstlenmiştir.
Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün ifade ettiği gibi ‘Eğitimdir ki bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır ya da esaret ve sefalete terk eder.’ Bu düşünceden yola çıkarak, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne taşıyacak olan bakanlığımızın ortaya koyduğu 2023 hedefleri ve 2053, 2071 vizyonuyla buluşturacak olan temel unsur da yine eğitimdir. Bu bağlamda eğitim ve öğretimdeki en önemli hedefimiz; çocuklarımızın yetenek ve ilgilerinin dâhilinde zihinsel, ruhsal, sosyal gelişimlerine öncülük edip millî, manevi, ahlaki ve evrensel değerlere bağlı bireyler olarak yetiştirmektir” diye konuştu.
Kâhta İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde 186 okul, 2330 öğretmen ve 35.510 öğrencinin ders başı yaptığını kaydeden İlçe Milli Eğitim Müdürü Lütfü Başli, “Yaz dönemi boyunca okullarımızın tadilat ve onarımı yapılmış, taşımalı eğitimin bütün iş ve işlemleri tamamlanmıştır. Toplam 53 taşıma merkezi okulumuzda, 402 araç ile 4448 öğrencimizin eğitime erişimi sağlanacaktır. Bakanlığımızın talimatları ile tüm okullarımızın temizlik, kırtasiye ve ihtiyaç duyulan diğer ödenekleri hesaplarına yatırılmıştır. 186 okulumuzda, öğrencilerimizin ders ve yardımcı kaynak kitapları, devletimizin imkânları sayesinde eksiksiz bir şekilde masalarının üzerine konulmuştur” dedi.
Başli, konuşmasına devamla; “Değerli öğretmenlerim, heykeltıraş mermere ne ise öğretmen de çocuğa odur. Bu sözden hareketle ben de diyorum ki; sizler, öğrencilerimizin önce yüreğine, sonra aklına dokunan, okulu ve okumayı sevdiren bir rehbersiniz. Özverili çalışmalarınızla onları bilgi, beceri, tutum ve değerlerle donatacağınıza inancım tamdır. Bu zor fakat kutsal görevinizde hepinize başarılar diliyorum. Sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir öğretim yılı geçirmenizi temenni ediyorum.
Sevgili öğrencilerim, halk ozanımız Aşık Veysel bir şiirinde okulun önemini dile getirirken şöyle diyor: dünyanın en zengin aklını gördüm. Sermayesini sordum, dedi ki: oku!
Sizlerin de gözlerinde, okula başlamanın heyecanını, sevincini, ışıltısını görüyor, bu ışıltıyı hiç kaybetmemenizi diliyorum. Okul, sizin ikinci eviniz; öğretmen ve arkadaşlarınız ise ikinci ailenizdir. Bu yeni eğitim ve öğretim yılında da arkadaşlarınızla ve öğretmenlerinizle hep birlikte çok güzel bir yıl geçirmenizi ve derslerinizde başarılı olmanızı diliyorum.
Saygıdeğer velilerimiz, bugün, çocuklarınızı okulla buluşturmanın heyecanını hep birlikte yaşıyoruz. Sizin çocuklarınız, bizim çocuklarımızdır. Mevlana'nın dediği gibi: ‘Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguyu paylaşanlar anlaşabilir.’ sizlerle bizlerin paylaştığı aynı duygu çocuklarımızı güzel bir geleceğe hazırlamaktır. Bizlere emanet ettiğiniz yavrularınızı hayata beraberce hazırlayacağız. Eğitim öğretim sürecinde sizlerin de desteklerinizi yanımızda görmekten mutluluk duyarız.
2022/2023 eğitim-öğretim yılının öğrencilerimize, öğretmenlerimize, velilerimize, ilçemize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.
Programın hazırlanmasında emeği geçen Sabahattin Zaim İlkokulu idarecilerine, öğretmen arkadaşlarıma ve öğrencilerimize teşekkür eder; siz değerli katılımcılara saygılarımı sunarım” şeklinde konuştu.
Program, öğrenciler tarafından hazırlanan halk oyunları gösterisi ve seslendirilen türkülerle sona erdi.
Haber: Şevket Bozkurt