1. HABERLER

  2. EĞİTİM
  3. Kahta’da YÖGEP kasım ayı toplantısı düzenlendi
Kahta’da YÖGEP kasım ayı toplantısı düzenlendi

Kahta’da YÖGEP kasım ayı toplantısı düzenlendi

Kahta ilçesinde Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce hazırlanan Yönetici ve Öğretmen Gelişimi Programı(YÖGEP) kapsamında okul müdürleri ve yardımcıları bir araya geldi..

A+A-

 

Kahta Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde düzenlenen programda İmam Hatip Okullarının kuruluşundan günümüze kadar olan dönemlerinde uygulan eğitim metotları ile projeler görüşüldü.

YÖGEP Kasım ayı toplantısında akademik başarıyı artırma, destekleme ve yetiştirme kursları (DYK), etkili rehberlik, kariyer planlama, akademik destek programı, eğitimde rehberlik ve destekleme modelleri, LGS ile YKS’ye hazırlık çalışmaları üzerine görüşüldü.

İmam Hatip Okulları yöneticilerinin katılımıyla her ay YÖGEP'in düzenleneceğini belirten İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Türk, “İmam Hatip Okullarında yöneticilik yapan meslektaşlarımız bir araya gelerek eğitim metotları üzerine düzenli olarak istişare edecekler. Daha önce uygulanan başarılı eğitim metotlarını inceleyerek günümüze uyarlanması konusunda çeşitli çalışmalar yapacaklar. Aynı zamanda okullarda yaşanan bir takım sorunların çözümüne yönelik istişarelerde bulunacaklar. Bu çalışmalara katılan tüm yöneticilerimize teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Program, MEB 2023 eğitim vizyonunda yer alan imam hatip okullarında misyon, vizyon ve eylemlerinin görüşülmesi ile yöneticilerin istişare bulunmaları ile sona erdi.

Kahta Borsa İstanbul Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde düzenlenen programa ilçede görev yapan İmam Hatip Ortaokul ve İmam Hatip Lisesi idarecileri katıldı.

Haber: Şevket Bozkurt