1. HABERLER

  2. EKONOMİ
  3. Kahta’da çiftçilere hibeli üzüm sıkacağı makinesi dağıtıldı
Kahta’da çiftçilere hibeli üzüm sıkacağı makinesi dağıtıldı

Kahta’da çiftçilere hibeli üzüm sıkacağı makinesi dağıtıldı

Şevket BOZKURT/ KAHTA (Adıyaman), (DHA) - ADIYAMAN’ın Kahta ilçesinde Kahta İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından üzüm yetiştiricilerine yüzde 70 hibeli üzüm sıkma makinesi dağıtıldı..

A+A-

Kahta İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü bahçesinde düzenlene törene Kahta Kaymakamı Selami Korkutata, Kahta İlçe Tarım ve Orman Müdürü Selim Yıldırım, AK Parti Kahta İlçe Başkanı Osman Çetinkaya ve çiftçiler katıldı.

Saatte 200 kilo üzüm sıkma kabiliyetine sahip üzüm sıkma makinelerinin çiftçilere teslim amaçlarının üzüm sıkma işlerinin daha hijyen ve zamandan tasarruf sağladığını belirten Kahta İlçe Tarım ve Orman Müdürü Selim Yıldırım, hibe destekli projelerle her zaman çiftçilerin yanında olduklarını söyledi. Yıldırım, “Hijyenik koşullarda üzüm işleme faaliyetlerinin yaygınlaştırılması projesi kapsamında üzüm üreticilerimizi desteklemek amacıyla GAP Kırsal Kalkınma Başkanlığı tarafından % 70 hibe ile desteklenen projemizi hayata geçirmiş bulunmaktayız. Bu gün 23 adet üzüm sıkma makinesini çiftçilerimize dağıtıyoruz. Bundan ötürü GAP Başkanımıza, emeği geçen Kahta Kaymakamımıza, proje ortağımız Ziraat Odası Başkanlığına ve bu projede emeği geçen değerli mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Çiftçilerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Devletin her zaman çiftçinin yanında olduğuna ifade eden Kahta Kaymakamı Selami Korkutata ise, “Atatürk Barajı kıyısında çok verimli toprakların olduğu bir konumda yaşıyoruz. Dolayısıyla çiftçi gelir kaynaklarımızın en önemlisi burada tarım. Tabi yıllar içerisinde ürün farklılığı, ürün çeşidi olan bir bölgemiz. Ancak, bizler çiftçilikten, tarımdan yeteri kadar faydalanan bir toplum olamadık. Devletimiz bütün imkanlarıyla bölgemizin tarımsal alt yapısını geliştirmek için bütün imkanları kullanıyor. Öte yandan, biz yerelde ve yereldeki bütün kuruluşlarla birlikte neler yapabiliriz çalışmaları içerisinde olduk. Bugün de yine GAP temsilcimiz burada, onların desteğiyle burada çiftçi kardeşimizle beraber bir projesi geliştirdik. Bu proje 1 yıl önce gelişen bir proje. Sizler bu çiftçilik merakıyla, çiftçilik gelir kaynağıyla hareket ettikçe, bizler devlet olarak arkanızda olacağız. Hepinize hayırlı uğurlu olsun” dedi.
Üzüm hasadını yaparken zamandan büyük tasarruf sağlanılacağını belirten çiftçi Halil Tanyıldız ise, tüm yetkililere teşekkür etti.