1. HABERLER

  2. GÜNDEM
  3. 19 Eylül Gaziler Günü Kahta’da kutlandı
19 Eylül Gaziler Günü Kahta’da kutlandı

19 Eylül Gaziler Günü Kahta’da kutlandı

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde 19 Eylül Gaziler Günü düzenlenen törenle kutlandı..

A+A-

19 Eylül Gaziler Günü Kahta Kaymakamlığı bahçesinde bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni ile başladı. Daha sonra bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Törende günün anlam ve önemini açıklayan bir konuşma yapan Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Elvan Saygı; “Bugün kutsal vatan topraklarının bölünmez bütünlüğünü korumak için, üstün bir cesaret ve feragat örneği göstererek hayatlarını ortaya koyan ve gazilik onuruna erişen, kahraman vatan evlatlarını şükran ve minnetle anma günüdür.

Dünyanın en hassas ve en elde bulundurulması zor bölgelerin birinde yer alan Türkiye Cumhuriyeti; birlik ve beraberliğini bütün tehditlere rağmen sürdürebiliyor ve bu güzel topraklarda bağımsız ve onurlu yaşayabiliyor ise bunu aziz şehitlerimize ve siz gazilerimize borçludur.
Yüce Türk milletinin şanlı tarihi, bizlere gurur veren ve her zaman övüneceğimiz eşsiz zaferlerle doludur. Bugünün güçlü ve saygın Türkiye’sinin temelinde işte bu şanlı mücadele sonrasında kazanılan zaferler yatmaktadır. 
TBMM tarafından Türk ulusu adına Ulu Önder Atatürk’e Gazi ünvanının verildiği 19 Eylül 1921 tarihinin ‘Gaziler Günü’ olarak kabul edilmesi takdire değer bir vefa örneğidir.
Çağdaş cumhuriyetimizin temel değerlerini, Atatürk ilke ve inkılapları ve her şeyden önemlisi çok sağlam temeller üzerinde oturtulmuş ‘Cumhuriyeti’ koruma pahasına canlarınızı feda etmekten çekinmediniz. Türk milleti, sizlerin verdiği kutsal mücadele sonunda elde edilen, tarihe mal olmuş ve gelecek nesillere örnek olan aziz hatıranızı minnet duyguları ile sonsuza dek yad edecektir.
Şu anda içinde bulunduğumuz coğrafyada huzurlu, birlik ve beraberlik içinde yaşıyorsak, bunu aziz şehitlerimize ve siz gazilerimize borçlu olduğumuzun bilincindeyiz. Şehit ve gazilerimiz, birlik ve bütünlüğümüzün, yurt sevgimizin, özgürlük ve bağımsızlığımızın en değerli simgelerindendir. 
Bu duygu ve düşüncelerle başta Başkomutan Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere 15 Temmuz 2016 günü demokrasi için bu uğurda vatan toprağının bedelini canlarıyla ödeyen, bütün aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle, hayatta olan gazilerimizi minnet ve şükranla anar, değerli ailelerine ve yüce milletimize saygılar sunarız” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından şehitlikler ziyaret edilerek, öğle namazına müteakip Fatih Camii’nde mevlit okutuldu. Daha sonra Kahta Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma Derneği ziyaret edildi.
Törene Kahta Kaymakamı Selami Korkutata, Kahta Belediye Başkan Vekili Rojda Selçuk, Kahta Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Halil Ateş, gaziler, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, şehit ve gazi yakınları ve vatandaşlar katıldı.
Haber: Şevket Bozkurt