1. HABERLER

  2. GÜNDEM
  3. Engin Akel, ailesine iftira atanlar hakkında suç duyurusunda bulundu
Engin Akel, ailesine iftira atanlar hakkında suç duyurusunda bulundu

Engin Akel, ailesine iftira atanlar hakkında suç duyurusunda bulundu

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde AK Parti Kahta Eski İlçe Başkanı ve AK Parti Kahta 2019 Belediye Başkan Adayı Engin Akel, sosyal medyada kendi soyadı hakkında olumsuz ve tehditkâr açıklamalarda bulunan Urfalı iki fenomen hakkında suç duyurusunda bulundu..

A+A-

 

AK Parti Kahta Eski İlçe Başkanı ve AK Parti Kahta 2019 Belediye Başkan Adayı Engin Akel, düzenlediği bir basın toplantısında ilgili şahıslar hakkında avukatı aracılığıyla şikayetçi olduğunu ifade ederek, ailesini ve soyadını karalamaya çalışıp iftira atanların yargı önünde hesap vereceklerini ifade etti.

Son zamanlarda bazı sosyal medya mecralarında, Şanlıurfa ilinde ikamet eden Recep Toprak isimli ve ortağı Eminağa lakaplı şahıslar Hasari oğlu Serkan Akel tarafından dolandırıldıkları iddiasıyla videolar çekip yayınladıklarını ifade eden Engin Akel, yaptığı açıklamada; “Bu kişilerin paylaştıkları videolarda Serkan Akel isimli şahsın bizim akrabamız olduğu şeklinde lanse edilerek aleyhimize iftiralar atılmakta, hakaretlerde ve tehditlerde bulunulmaktadır.

Öncelikle şunun altını önemle çizerek belirtmek isterim ki; Serkan Akel ve babası Hasari Akel isimli şahsılar benim ve ailemden hiçbir ferdimizin akrabası değildir. Herkes çok iyi bilir ki, bizler Kâhta ilçesi, Akıncılar (Tokaris) Beldesi nüfusuna kayıtlıyız. Araştırmalarımızdan anladığımız kadarıyla Serkan Akel ve babası Hasari Akel ise Kahta ilçesi dağ köylerimizden Doluca (Kefirme) köyü nüfusuna kayıtlıdırlar ve bizim ailemiz ile uzaktan-yakından hiçbir alakaları yoktur. Söz konusu Recep Toprak isimli ve Eminağa lakaplı şahıslar ve Serkan Akel isimli şahıs ile hiçbir akrabalık bağımız olmadığı gibi; ticari bir ilişkimiz de mevcut değildir ve bu şahısları da tanımıyoruz.

Yaptığımız araştırmalarda bu paylaşımları yapan şahısların tamamen masumane olmadığı, olayın basit bir dolandırıcılık hikâyesinden ziyade organize ve planlı bir şekilde kurgulanmış siyaseten bir linç operasyonu olduğu anlaşılmaktadır. Bu paylaşımların arkasında şahsımı ve ailemi siyaseten, ekonomik olarak ve manen karalamak isteyen bazı karanlık mihrakların, komplocuların olduğu anlaşılmaktadır. Bu videoları çekenler, paylaşımları yapanlar, yayanlar ile bu işin önünde ve arkasında yer alan ağa babaları hakkında yasal haklarımızı kullanmak üzere avukatlarımıza yetki vermiş bulunuyoruz.

Recep Toprak isimli ve suç ortağı Eminağa lakaplı şahıslar çektikleri videolarda özellikle Adıyaman, Kâhta, Akel Ailesi ve AK Parti gibi unsurların üstüne basa basa defalarca profesyonelce vurgu yaparak Adıyaman’ımızın ve Kâhta’mızın adını lekelemeye çalışmaktadırlar. Ayrıca; bu şahıslar mensubu olmaktan büyük bir onur duyduğum Akel Ailemizin ve çatısı altında siyaset yapmaktan her zaman gurur duyduğum AK Partimizin ismindeki AK gibi tertemiz olan adını kötülemek, karalamak, adına leke sürmek ve kişilik haklarıma saldırarak küçük düşürmek ve de oluşturdukları algı operasyonları, yalan ve dolanlar ile Akel Ailemizin Adıyaman genelindeki siyasi ağırlığına zarar vermeye çalışmaktadırlar.

Ortaya atılan ifadelerde Serkan Akel ve babası dolandırıcılık iddiasıyla ile suçlanmaktadır. Esasen ortaya atılan suçlamaların doğru olup olmadığı da yargısal bir incelemeye ve soruşturmaya muhtaçtır. Şayet iddiaları doğru ise Urfalı Recep Toprak ve Eminağa mahlaslı şahısların yapması gereken şey ellerindeki tüm bilgi ve belgeler ile yargıya başvurmak olmalıydı. Sosyal medya üzerinden yalan dolan ifadeler, ağır hakaretler, küfürler, tehdit ve şantajlar ile masum insanlara iftira atmak ve suç isnat etmek doğru ve meşru bir hak arama yolu değildir. Her halükarda olayın bizimle hiçbir alakası yoktur.

Engin Akel olarak ben ve ailem Kahta ilçemize bağlı Akıncılar (Tokaris) Beldesindeniz. Yerimiz belli, yurdumuz bellidir. Kahta ilçe merkezinde beş yüzün üzerinde evimiz mevcuttur. Kahta’mızdaki “Akel” soyadını taşıyan bireylerin yüzde doksan beşi benim akrabamdır. Kahta’mızda dört ayrı köyde, Adıyaman merkezde ve Türkiye’mizin pek çok şehrinde de Akel soy ismini taşıyan insanlar yaşamaktadırlar. Ancak benim Akıncılar nüfusuna kayıtlı olmayan Akeller ile herhangi bir akrabalık ve kan bağım yoktur. Oldukça geniş olan ve 21 farklı soyadı taşıyan fakat birinci derece akrabamız olan sülalemizde ne Serkan ne de Hasari isminde kimse mevcut olmadığı gibi araba alım satımı ve rent a car işi yapan bir akrabamız da yoktur. Paylaşılan söz konusu videolarda Serkan Akel isimli şahsın babasının Kâhta’da AK Parti’de il/içe encümeni olduğu ifade edilmektedir. Bu ifade de külliyen yalandır çünkü herkesin malumudur ki Kâhta’mızda, AK Parti’mizde soyadı Akel olan hiçbir il veya ilçe encümeni de yoktur.

Geniş olan sülalemizde hamdolsun ki nice doktorlar, eczacılar, mühendisler, avukatlar, öğretim üyeleri, öğretmenler, kamuda ve özel sektörde üst düzey yöneticiler, başarılı iş insanları çıkmıştır. Ancak çok şükür ailemizden herhangi birinin bugüne kadar dolandırıcılık ile hiçbir şekilde ilişkisi olmamıştır. Akel ailesi olarak beyefendiliğimiz, nezaketimiz, çalışkanlığımız ve yardımseverliğimiz ile tanınır, biliniriz. Adıyaman’ımızın tüm ilçelerinde tanınan, bilinen, sevilen ve saygı duyulan ve tüm ilçelerinde dostları ve arkadaşları olan ilgi ile takip edilen oldukça kalabalık bir aileyiz. Dedelerimizden bizlere miras kalan en büyük servetimiz saygın, onurlu, çalışkan, şerefli ve haysiyetli bireyleri ile Akel soyadımızdır. Akel soyadını taşıyan ve bize akrabalık bağı ile bağlı olan diğer tüm yakın akrabalarımız bu durumdan oldukça rahatsızlık duymaktadır. Bu münasebetle çamur at, izi kalsın mantığıyla hiç kimsenin ailemize dil uzatmasına asla müsaade etmeyeceğiz.

Bizler Akel ailesi olarak bu güne kadar hep sabrettik. Hatta Recep Toprak isimli ve Eminağa lakaplı şahısların Şanlıurfa’mızın tanınmış ve önemli ailelerinden bazı isimleri devreye koyarak aracı olmasını istedikleri kişiler ile telefonda görüştük. Kendilerini söz konusu kişiler ile birlikte Kâhta’mıza davet ederek meselenin ne olduğunu ve olayı birinci ağızdan dinlemeye ve varsa yapabileceğimiz bir yardım veya katkı sunmaya hazır olduğumuzu ifade ettik. Hatta bu kapsamda buluşma gününü dahi belirlemiş ve bunun üzerine mutabakata varmış olmamıza rağmen aradan geçen 10 günlük süre zarfında ne gelen, ne de giden olmuştur. Aracılık etmek isteyen kişilere videolarda bahsi geçen Serkan Akel ve babası Hasari Akel ile en ufak bir yakınlığımız, uzaktan ve yakından bir akrabalık bağımızın ve de alakamızın olmadığını belirtmiş olmamıza, Recep Toprak isimli ve Eminağa lakaplı şahısların da bunu çok iyi bilmelerine rağmen hala ısrarla sosyal medyada videolar çekip şahsım, ailem ve mensubu olduğum Ak Parti’miz aleyhinde yayın yapmaları ve takipçilerinden de benzer videolar çekip paylaşmasını talep etmeleri, bunların iyi niyet taşımadıklarını bizlere göstermiştir. Seçimlerin yaklaşmasıyla beraber böylesine çirkin saldırıların başlatılmasını zamanlama olarak çok manidar buluyoruz. Herkes bilsin ki bu şahıslar ve arkasındaki karanlık odaklar ne yaparlarsa yapsınlar siyasi yükselişimize engel olamayacaklar. Bu münasebetle aleyhimizde video çeken bu şahıslar hakkında suç duyurusunda bulunmak ve bunu kamuoyu ile paylaşmak zaruret haline gelmiştir.

Sonuç olarak Akel ailemize yönelik karalama kampanyası yürüten ve adımızı ve aidiyetimizi lekelemeye çalışan Recep Toprak isimli, Eminağa lakaplı şahıslar ve arkadaşları ile bu işin önünde ve arkasında yer alan komplocular, itibar suikastçıları ve haysiyet cellatlarından yargı yoluyla hesap soracağımızdan hiç kimsenin endişesi olmasın. Avukatlarımız aracılığı ile söz konusu şahıslar hakkında Cumhuriyet Başsavcılığımıza suç duyurusunda bulunduk ve sürecin takipçisi olacağımızı da kamuoyuna saygı ile duyuruyoruz” şeklinde konuştu.

Haber: Şevket Bozkurt