1. HABERLER

  2. GÜNDEM
  3. Gazeteciler ekonomik sorunlara rağmen görevlerini layıkıyla yapıyor
Gazeteciler ekonomik sorunlara rağmen görevlerini layıkıyla yapıyor

Gazeteciler ekonomik sorunlara rağmen görevlerini layıkıyla yapıyor

Kahta Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti (KGY Cemiyeti) Başkanı Mustafa İşeri, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlandı..

A+A-

 

Hem yerel hem de ulusal gazetecilerin, son yıllarda pandemi ve beraberinde yaşanan ekonomik sıkıntılara rağmen görevlerini fedakarca yaptıklarını belirten KGY Cemiyeti Başkanı Mustafa İşeri, birçok sorunlarla mücadele eden gazetecilerin, pandemi süreciyle beraber büyük sorunlarla da karşı karşıya kaldığını söyledi.

KGY Cemiyeti Başkanı Mustafa İşeri, “Hem yerelde, hem de ulusalda çalışan gazeteciler, pandemi ile beraber son yıllarda yaşanan ekonomik sorunlara rağmen büyük bir fedakarlıkla görevlerini yerine getiriyorlar. Gazeteciler, korona virüs salgınından beri ülkemizi de etkisi altına alan virüsün tüm risklerine rağmen görevlerini yapmaktan geri durmadılar. Normal zamanlarda birçok mesleki sorunlarla mücadele eden gazeteciler, pandemiye özgü sıkıntılarla da karşı karşıya kaldığı aşikardır. Sigorta, stopaj, vergi, kira ve işletme giderleri özellikle yerel basını zor durumda bırakıyor.

Basın kuruluşlarının sürdürülebilirliği açısından hükümetin ilave tedbirler, sigorta, vergi indirimi gibi bazı düzenlemeleri acilen yapması gerekmektedir.

Ayrıca ülkemizin, basın sektöründe kapsamlı bir değişime, yenilenmeye ihtiyacı var. Hem özgürlükler alanında hem çalışma koşullarında hem de mesleki standartlardan yasal düzenlemelere kadar birçok yenilikler lazım. Bunlar yapılırken de gazetelerin ve meslek örgütlerinin görüşleri alınarak belirlenmeli ve uygulamaya konulmalıdır. Bu yasal düzenlemelerle birlikte tüm meslek gruplarında olduğu gibi gazetecilik mesleğinde de ehil olmayanların bu şemsiyenin altına girmesi de engelleyecektir. Öte yandan İnternet yasasının da biran önce çıkarılması bu alanda yaşanan sorunlara da acil çözüm olacağını düşünüyorum.

Bu vesilesiyle, hayatını kaybeden tüm meslektaşlarımızı rahmet anıyor tüm üyelerimiz ve meslektaşlarımıza sağlıklı günler diliyoruz” diye konuştu.

Haber: Şevket Bozkurt