1. HABERLER

  2. GÜNDEM
  3. Kahta’da yeni adli yıl törenle başladı
Kahta’da yeni adli yıl törenle başladı

Kahta’da yeni adli yıl törenle başladı

Şevket BOZKURT/ KAHTA (Adıyaman), (DHA) - ADIYAMAN’ın Kahta ilçesinde 2023-2024 adli yılının başlaması sebebiyle tören düzenlendi..

A+A-

Kahta Adalet Sarayı bahçesinde düzenlenen törene CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Kahta Cumhuriyet Başsavcısı Nurullah Şahin, Kahta Belediye Başkanı İbrahim Yusuf Turanlı, Kahta İlçe Emniyet Müdürü Özgür Sefa Sezer, Kahta Baro Başkanı Av. Neşet Gül, kurum amirleri, hakim, savcı, avukat ve STK temsilcileri katıldı.

Yeni Adli Yıl açılış töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Programın açılış konuşmasını yapan Kahta Baro Başkanı Avukat Neşet Gül, “Hukukun üstünlüğünün tesis edildiği başka adil yargılanma hakkı olmak üzere hak ve özgürlüklerin güvence altına alındığı bir hukuk düzeni için savunma hakkına ve avukatlık mesleğine saygının gerekliliğinin yerine getirildiği adil bir yıl diliyorum” dedi.
Yeni adli yılın hayırlı olmasını dileyen CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere ise, “İnşallah bu dönem, bu adli yıl yargı sorunlarının aşıldığı bir yıl olur. Biz buradan tüm yetkililere çağrı yapıyoruz. Gerçekten avukatlar açısından baktığımızda hem ekonomik açısından hem de mesleki icra açısından sorun yaşıyorlar. Aynı zamanda burası bir deprem ili. Adıyaman’da yargı çalışanları deprem nedeniyle iş yükü kat be kat arttı. Biz bu yükün altında ancak birlik ve beraberlik içinde kalkabiliriz. Adli yılın bütün Adıyaman’ımıza, yargı çalışanlarına ve bütün Türkiye’ye hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Adliyenin kapısının adalete açılan kapı olduğunu ifade eden Kahta Cumhuriyet Başsavcısı Nurullah Şahin, yaptığı konuşmasında; “Bu kapıdan herkes memnuniyetle ayrılmalıdır. Adalet arayışı içerisinde olan her bir birey bizim nazarımızda eşittir. Adalet beklentisi karşılanmış bir toplum, hukukun üstünlüğünün de güvencesi olacaktır. Adalet teşkilatı olarak toplumun her kesiminin ve bütün vatandaşlarımızın adalet arayışına sahip çıkmaya devam edeceğiz. Mevcut adalet sarayımızda, vatandaşlarımızın daha hızlı hizmet alması ve personellerimizin daha iyi koşullarda hizmet sunması için birçok birimi elden geçirerek daha fazla mahkeme kurulması, ilaveten hakim ve cumhuriyet savcısı atamaları için fiziki koşullar oluşturulmuş ve oluşturulmaya devam etmektedir. Kahta Adalet Sarayı’nı devletimize Kahta’mıza ve adalet camiasına yakışır hale getiriyor ve getirmeye devam edeceğiz. Görev yapmış olduğum 1 yılı aşkın sürede, adliyemizle uyumlu bir şekilde çalışan bütün kurumlarımıza da buradan teşekkür ediyorum. Geçmiş yıllarda kaybettiğimiz meslektaşlarımızı, yargı şehitlerimiz Mehmet Selim Kiraz, Mehmet Uzun, Hakan Kılıç, Onur Alan’ı ve vatan uğruna canını veren aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. 2023-2024 adli yılının ülkemize ve milletimize sağlık barış ve huzur getirmesini temenni ediyorum” dedi.
Tören sonunda müzik dinletisi eşliğinde konuklara ikramda bulunuldu.