1. HABERLER

  2. KAHTA
  3. Başkan Turanlı, “Kan bağışı hayat kurtarmaktır”
Başkan Turanlı, “Kan bağışı hayat kurtarmaktır”

Başkan Turanlı, “Kan bağışı hayat kurtarmaktır”

Şevket BOZKURT/ KAHTA (Adıyaman), (DHA) - ADIYAMAN’ın Kahta ilçesinde Kahta Belediyesi ile Kızılay tarafından ortaklaşa düzenlenen kan bağışı kampanyasına Kahta Belediye Başkanı İbrahim Yusuf Turanlı da destek verdi..

A+A-


Kahta Belediyesi ile Kızılay tarafından Kahta Belediyesi’nde ortaklaşa düzenlenen kan bağışı kampanyasına Kahta Belediye Başkanı İbrahim Yusuf Turanlı’nın yanı sıra Kahta Belediye Başkan Yardımcıları Yavuz Turan ve Zeki Köse, belediyede görevli personel ile vatandaşlar tarafından da destek geldi.

Kurulduğu günden bu yana yurt içinde ve yurt dışında her kesimden insana yardım elini uzatan Kızılay’ın, pandeminin tüm zorluklarına rağmen çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Kahta Belediye Başkanı İbrahim Yusuf Turanlı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Bu gün buraya belediye olarak Kızılay’a kan bağışında bulunmaya geldik. Biliyorsunuz Kızılay bizim ve ülkemiz için çok önemli bir kurum. En zor zamanlarda Kızılay ihtiyacı olan herkesin yardımına koşmuştur.

Malumunuz pandemi sürecinde immün plazma yöntemini de sıkça duyduk. Covıd-19 tedavisine destek sağlamak amacıyla kullanılan bu yöntem sayesinde pek çok hasta hayata tutundu. Koronavirüsü atlatan kişilerden elde edilen immün plazma bağışının tek adresi yine Kızılay’dır. Bu ve benzeri sebeplerden dolayı kan bağışı yapmak hayat kurtarmak demektir.

Son olarak kan veren başkan yardımcılarıma, belediye personelime, ilçe halkıma ve emek veren Kızılay personeline sizlerin aracılığıyla çok teşekkür ederim” dedi.