1. HABERLER

  2. KAHTA
  3. Kahta 02 Spor, altın değerinde 3 puan aldı
Kahta 02 Spor, altın değerinde 3 puan aldı

Kahta 02 Spor, altın değerinde 3 puan aldı

Şevket BOZKURT/ KAHTA (Adıyaman), (DHA) - ADIYAMAN’ın Kahta ilçesinde TFF 3. Lig 2. Grupta mücadele eden Kahta 02 Spor, kendi evinde grup lideri Belediye Kütahyaspor’u 2-1 mağlup ederek altın değerinde 3 puan aldı..

A+A-


TFF 3. Lig 2. Grupta mücadele eden Kahta 02 Spor, küme düşme potasından çıkmak için kendi evinde kazanmak zorunda olduğu müsabakada grup lideri Belediye Kütahyaspor’u 2-1 mağlup ederek altın değerinde 3 puan aldı.

Kâhta Atatürk Stadı'nda Covid-19 tedbirleri kapsamında oynanan müsabakanın ilk yarısı karşılıklı geçen ataklarla başladı. Karşılaşmaya daha istekli başlayan Kahta 02 Spor 23. dakikada Ahmet Tuna Akıl’ın golüyle 1-0 öne geçti. Karşılaşmanın ilk yarısı böylece tamamlandı. İkinci yarının başlarında Kahta 02 Spor beklenmedik bir gol yedi. 52. dakikada Alican Tez’in serbest vuruştan bulduğu golle durum 1-1 oldu. Bu skorun kendisi için yeterli olmadığının farkında olan Kahta 02 Spor, ataklarını arttırmaya başladı. Nihayetinde aradığı golü 76. dakikada Hakan Akman ile bularak, skoru 2-1’e taşıdı. 7 dakika eklenen müsabakanın sonunda gülen taraf Kahta 02 Spor oldu ve altın değerinde 3 puan kazandı.

Karşılaşmayı 90 dakika boyunca izleyen Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç ve Kahta Kaymakamı Abdil Koç galibiyet sonrası soyunma odasına giderek Kahta 02 Spor yönetimini ve futbolcuları tebrik ettiler. Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar ile Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç maç öncesi verdikleri prim sözlerinin hatırlatılması üzerine, galibiyet dolayısıyla verdikleri prim sözlerinin geçerli olduğunu ve en kısa sürede kendilerine vereceklerini ifade ettiler.

Kahta 02 Spor: Burak Onur, Osman Çağlar Uç, Serdar Aşuk, Caner Çolak, Hakan Akman, İsmail Palta, Salih Sarıkaya, Erkan Nazlı, Ahmet Tuna Akıl, Mehmet Berber ve Barış Kılıç.

Yedekler: Vedat Büyükgöl, Salih Can Yener, Gazi Keser, Samet Tok, Murat Şamil Kurt, Muhammed Bilal Barman ve Musa Buğrahan Kavaklı.

Teknik Sorumlu: Mustafa Ceviz.

Belediye Kütahyaspor: Doğukan Özçimen, Murat Demirezen, Emrah Dağ, Enes Nalbantoğlu, Tuncay Fındıkçı, Güven Güneri, Ahmet Üner, Alican Tez, Erdi Taşkent, Ali Han Aydın ve İsmail Kayalı.

Yedekler: Osman Mert Göktepe, Ömer Yanık, Erdem Onur Beytaş, Emir Miray Köksal, Fatih Aydın, Bora Taşdemir ve Muhammet Enes Gök.

Teknik Sorumlu: Polat Çetin.

Hakemler: Alim Kandemir, Boran Turhan, Recep Güneş ve İsmail İğil.

Goller: Ahmet Tuna Akıl (Dakika 23 – Kahta 02 Spor), Alican Tez (Dakika 52 - Belediye Kütahyaspor) ve Hakan Akman (Dakika 76 – Kahta 02 Spor).