1. HABERLER

  2. KAHTA
  3. Kahta’da 66 noktada denetim yapılıyor
Kahta’da 66 noktada denetim yapılıyor

Kahta’da 66 noktada denetim yapılıyor

Şevket BOZKURT/ KAHTA (Adıyaman), (DHA) - ADIYAMAN’ın Kahta ilçesinde 82 saat sürecek olan sokağa çıkma kısıtlamasının başlamasıyla birlikte şehrin değişik kısımlarında önceden belirlenen 66 noktada dönüşümlü olarak denetimler başladı..

A+A-


Koronavirüsle mücadele tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanlığı'nın genelgesi ile Türkiye genelinde 22 Nisan 2021 Perşembe günü saat 19.00’dan itibaren başlayarak 26 Nisan 2021 Pazartesi günü saat 05.00’da sona erecek olan ve 82 saat süren sokağa çıkma kısıtlaması Kahta’da da başladı.

Kısıtlamanın başlamasıyla birlikte Kahta İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince şehrin farklı noktalarında önceden belirlenerek oluşturulan 66 noktada dönüşümlü olarak denetimler başladı.

Kahta İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından uygulama noktalarında yapılan denetimlerde araçlar durdurularak kontrolleri yapıldı. Yapılan kontrollerde sürücülerin ilk önce ehliyet bilgileri daha sonra ise sokağa çıkmak için izin belgelerinin olup olmadığı kontrol edilerek, maske ve kurallara uymaları hususunda uyarılarda bulunuldu. İzin belgesi olmadığı halde dışarı çıkarak kısıtlamayı ihlal edenlere ise cezai işlem uygulandı.

Emniyet yetkilileri, denetimlerin sıklaşacağını, sadece hafta sonu değil, hafta içi akşam saat 19.00’dan sonra yapılan denetimlerin de aynı şekilde devam edeceğini ifade ederek, vatandaşlara kurallara uymaları hususunda uyarılarda bulundular.