1. HABERLER

  2. KAHTA
  3. Kahta’da kısıtlama kurallarına uymayanlara ceza kesildi
Kahta’da kısıtlama kurallarına uymayanlara ceza kesildi

Kahta’da kısıtlama kurallarına uymayanlara ceza kesildi

Şevket BOZKURT/ KAHTA (Adıyaman), (DHA) - ADIYAMAN’ın Kahta ilçesinde hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında kurallara uymayan ve izin belgesi olmayan vatandaşlara ceza kesildi..

A+A-


Kahta’da Cuma günü saat 19.00’da başlayan ve Pazartesi sabah 05.00’da sona erecek olan 58 saatlik sokağa çıkma yasağı kapsamında İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından Mustafa Kemal Caddesi ile İsmet Paşa Caddesi başta olmak üzere ilçenin 26 farklı noktasında denetimler yapılıyor.

Türkiye’nin 81 ilinde uygulanan hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasında Kahta İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polis ekipleri, denetimlerini arttırarak hem sokağa çıkma kısıtlaması hem de HES kontrolü yaptı.

Polis ekipleri ilçede yapmış oldukları yoğunlaştırılmış trafik denetiminin yanı sıra sokağa çıkma kısıtlamasında izin belgesi ile HES kontrolü yaptı ve kural ihlali yapanlara ise idari yaptırım cezası uyguladı.

İlçede sokağa çıkma kısıtlamasına büyük ölçüde uyulduğu gözlenirken, polis ve jandarma ekipleri denetimleri yanı sıra vatandaşlara kurallara uymaları konusunda uyarılarda bulunarak, mecbur kalınmadığı sürece evden çıkılmaması uyarısında bulundular.