1. HABERLER

  2. SAĞLIK
  3. Kadın doğum hastanesi inşaatı hızla yükseliyor
Kadın doğum hastanesi inşaatı hızla yükseliyor

Kadın doğum hastanesi inşaatı hızla yükseliyor

Son yıllarda sağlık alanında önemli yatırımlara ev sahipliği yapılan Adıyaman’da geçtiğimiz yıl temeli atılan ve ‘Akıllı Hastane’ modeliyle yapımı süren ve kullanılan izolatörlerle deprem anında bile kesintisiz hizmet sağlaması hedeflenen 300 yataklı Adıyaman Kadın Doğum Hastanesi inşaatı hızla ilerliyor..

A+A-


55 dönüm arazi üzerine inşa edilen ve fiziki gerçekleşmenin %30 civarında olduğu Kadın Doğum Hastanesi’nin 2023 yılının ilk aylarında bitirilerek hizmete sunulması hedefleniyor.

Adıyaman’ın yanı sıra bölgeye de hizmet verecek bir donanımla inşa edilen Kadın Doğum Hastanesi’nin çatı katında acil durumlar için bir helikopter pisti, hastane bünyesinde ayrı bir onkoloji binası, ışın tedavisinin yapılabileceği radyoterapi merkezi, tüp bebek merkezi ve kreş olacak. Hastane tamamlandığında 400 Yataklı Devlet Hastanesine de tünelle geçiş sağlanacak.

Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, AK Parti Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Adıyaman Milletvekili Halil İbrahim Fırat, Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, AK Parti Adıyaman İl Başkanı Mehmet Dağtekin ve Merkez İlçe Başkanı Mustafa Alkayış’la birlikte ‘Akıllı Hastane’ modeliyle inşa edilen 300 Yataklı Adıyaman Kadın Doğum Hastanesi inşaatında incelemelerde bulundu.

Vali Çuhadar ve milletvekilleri, 55 dönüm arazi üzerine inşa edilen hastanenin mevcut durumu hakkında İl Sağlık Müdürü Dr. Erdoğan Öz ve yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı.

300 yataklı Adıyaman Kadın Doğum Hastanesi inşaatının seri bir şekilde devam ettiğini kaydeden Vali Mahmut Çuhadar, “Son yıllarda ülkemiz genelinde olduğu gibi Adıyaman’da da sağlık alanında yapılan yatırımlarla büyük değişim ve dönüşümlerin yaşandığını görüyoruz. Fiziki altyapı iyileştirilmesinin yanı sıra modern tıbbın gereklerine uygun olarak Adıyamanlı vatandaşlarımıza en kaliteli sağlık hizmetini sunmanın çaba ve gayreti içerisindeyiz. Sahip olduğu teknolojik ve fiziki alt yapısıyla çok daha nitelikli hale gelecek olan bu önemli eserin ilimize kazandırılmasında başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Sağlık Bakanımıza, Sayın Milletvekillerimize ve bu anlamlı projeye katkı sağlayan, emek harcayan herkese çok teşekkür ediyorum. İnşallah bu önemli eserin açılış kurdelesini hep birlikte keseriz” dedi.

Haber: Şevket Bozkurt