1. HABERLER

  2. SİYASET
  3. Doç. Dr. Öner, aday adaylık başvurusunu yaptı
Doç. Dr. Öner, aday adaylık başvurusunu yaptı

Doç. Dr. Öner, aday adaylık başvurusunu yaptı

Adıyaman siyasi kulislerinde ismi uzun süredir konuşulan ve adaylığına kesin gözü ile bakılan Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ramazan İlyas Öner, AK Parti Genel Merkezi’nde aday adaylık başvurusunu yaptı..

A+A-

Sadece çalıştığı sağlık camiasında değil, bölge halkı tarafından da sevilen, özellikle deprem sürecinde depremzedelerin tedavi sürecini başarı ile yönetmesiyle tüm kesimlerin takdirini kazanan Dr. Öner, 14 Mayıs 2023 seçimlerinde AK Parti Adıyaman Milletvekilliği için AK Parti Genel Merkezi’ne giderek aday adaylık başvurusunu yaptı.

Mesleki başarısı, halktaki karşılığı ile adaylığı parti içinde olumlu bir karşılık bulurken, temayül yoklamalarında da isminin ilk sıralarda çıkmasına kesin gözüyle bakılıyor.
Adaylık başvurusu sonrası kısa bir açıklamada bulunan Dr. Öner, “Adıyaman olarak, ülke olarak büyük bir acı yaşadık. Deprem sathındayız. Aday adaylık başvurumuzu deprem dolayısıyla mütevazı olarak yapıyoruz. O yaralar sarıldığı zaman inşallah hem fert olarak hem parti olarak buruk bir sevinç yaşayacağız fakat sevincimizi o zamana saklıyoruz” dedi.
 
Ramazan İlyas Öner Kimdir?
 
1976 Kâhta doğumlu olan Dr. Öner, 1994 yılında Kâhta İmam Hatip Lisesi’nden birincilikle mezun oldu. 2000 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden mezun olan Dr. Öner, 2005 yılında İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi’nde iç hastalıkları dalında uzmanlık eğitimini tamamladı.
2006 yılında Kâhta Devlet Hastanesi Başhekimliği ve Kâhta İlçe Sağlık Grup Başkanlığı görevlerine atanan Dr. Öner, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu’nun kurulmasıyla birlikte Kâhta Devlet Hastanesi Yöneticisi ve Başhekimi olarak atanmış, 2015 yılında 9 yıl sürdürdüğü hastane başhekimliği görevinden ayrılarak 25. dönem milletvekilliği aday adaylığı için istifa etti. 2015 yılında Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı’nda öğretim üyesi olarak çalışmaya başlayan Dr. Öner, halen tıp fakültesinde İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı olarak çalışmaya devam etmektedir.
2018 Yılında Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı’nda doçentlik unvanını alan Dr. Öner, İngilizce (Orta), Arapça (Orta) ve Kürtçe biliyor. Evli olan Dr. Öner, iki çocuk babasıdır.
Haber: Şevket Bozkurt