1. HABERLER

  2. SİYASET
  3. HÜDA PAR, İrfan Demiral ile yola devam dedi
HÜDA PAR, İrfan Demiral ile yola devam dedi

HÜDA PAR, İrfan Demiral ile yola devam dedi

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) 4. Olağan Kongresi yapıldı. Kongrede tek liste ile seçime giren mevcut başkan İrfan Demiral güven tazeledi..

A+A-

Kahta Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen kongreye HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, HÜDA PAR Adıyaman İl Başkanı Mustafa Yetiş, ilçe başkanları, STK temsilcileri, partililer ve vatandaşlar katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan kongrede Divan Başkanlığına Lokman Yalçın, Katip Üyeliklerine ise Recep Üldes ve Adem Öner seçildi. Divan Başkanı Lokman Yalçın tarafından okunan gündem maddeleri oylamaya sunularak kabul edildikten sonra kongrenin açılış konuşmasını yapan Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Kahta İlçe Başkanı İrfan Demiral, Kahta’nın tarihi, kültürel zenginlikleri ve coğrafi konumuyla bölgemizin önemli bir ilçesi olduğuna belirterek, depremde vefat edenlere rahmet diledi. Başkan Demiral, “Kahta, tarihi, kültürel zenginlikleri ve coğrafi konumuyla bölgemizin önemli bir ilçesidir. Bizler, Kahta halkının ihtiyaçlarına duyarlılıkla yaklaşıyor ve bu güzel ilçenin kalkınması ve refahı için çaba sarf ediyoruz. Bu kongre, yeni bir dönemin başlangıcıdır. Kahta ilçemizin sorunlarına çözüm üretmek, vatandaşlarımızın sesi olabilmek ve Partimizin ilçemizdeki gücünü artırmak için birlikte çalışacağımız bir fırsattır. Hep birlikte, Kahta'yı daha yaşanabilir ve müreffeh bir ilçe haline getireceğiz” dedi.
Hüda Par Adıyaman İl Başkanı Mustafa Yetiş, patisinin Kahta dördüncü olağan kongresinde yaptığı konuşmasında Adıyaman'ın sorunlarının takipçisi olduklarını söyledi. Yetiş, “Siyasi makamları şahsımızın menfaati için değil halkımızın huzur ve refah içerisinde bir yaşam sürmesi için bir araç olarak görmekteyiz. Adıyaman bütün ilçeleri ve köyleriyle beraber geçmişten beri gelen sorunlar yaşamaktadır. Bizler bu sorunların elbette ki farkındayız. İmkanlarımız ve gücümüz nispetinde bu sorunları yerinde tespit etmekte, ilgili kurumlara iletmekte ve takipçisi olmaktayız” şeklinde konuştu.
Siyasetin hizmet amaçlı yapılması gerektiğini dile getiren Hüda Par Mersin Milletvekili Faruk Dinç ise, “Siyasette usul, üslup ve ahlak olmalıdır. Bizim siyasetimiz, hizmetimiz ve ibadetlerimiz alemlerin Rabbi olan Allah içindir. Adıyaman'ımızın sorunları vardır. Şüphesiz Adıyaman'ımız 6 Şubat depreminde en büyük yarayı alan şehirlerimizin başında geliyor. 14 milyon insanın doğrudan 85 milyon insanın dolaylı bir şekilde etkilendiği asrın felaketinde ciğerlerimizden binlerce can koptu. Evet, onlar fani hayattaki imtihanlarını tamamladı. Rabbim bizler için imtihanımızı kolaylaştırsın. Kahta'mız neredeyse ilçe olduğu günden beri temiz su sıkıntısı çekiyor. Kahta'mızın su sorununa kalıcı bir çözüm bulunmalıdır. Kahta ilçemizin en büyük sorunlarından biri de Kahta-Nissibi köprüsü arasındaki 45 kilometre yolun yıllardır bir türlü tamamlanamamış olmasıdır” şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmalardan sonra tek liste halinde gidilen seçimde İrfan Demiral, Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Kahta İlçe Başkanlığı’na tekrar seçilerek güven tazeledi.
Haber: Şevket Bozkurt