1. HABERLER

  2. SİYASET
  3. Kahta’da iki köyde muhtarlık seçimi yapıldı
Kahta’da iki köyde muhtarlık seçimi yapıldı

Kahta’da iki köyde muhtarlık seçimi yapıldı

Şevket BOZKURT / KAHTA (Adıyaman), (DHA) - ADIYAMAN’ın Kahta ilçesinde muhtarları vefat eden Belören ve Boğazkaya Köylerinde muhtarlık seçimi yapıldı..

A+A-


Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK), Türkiye genelinde ölüm ve benzeri olaylar nedeniyle boş kalan 764 köy ve mahallede yeniden seçime gidilmesi kararına istinaden, Kahta’ya bağlı Belören ve Boğazkaya Köylerinde 06 Haziran 2021 Pazar günü muhtarlık seçimi için tekrar sandığa gidildi. Belören Köyü’nde Mehmet Selim Özmen tek liste halinde seçime girerken, Boğazkaya Köyü’nde ise Mehmet Emin Güngör ve Vakkas Çitil muhtar adayı olarak yarıştılar.

Her iki köyde de seçmenler sabah saatlerinden itibaren oy kullanmaya başladı. Saat 17.00’da seçimin sona ermesiyle sandıklar kapandı. Sandıkların kapanmasıyla oy sayımına geçildi. 305 seçmenin olduğu Belören Köyü’nde tek listeyle seçime giren Mehmet Selim Özmen 55 oy alarak yeni muhtar seçildi. 341 seçmenin olduğu Boğazkaya Köyü’nde ise Vakkas Çitil 153 oy alırken, Mehmet Emin Güngör ise 149 oy aldı. Böylece 4 oy farkla Vakkas Çitil Boğazkaya Köyü’nde yeni muhtar seçildi.