1. HABERLER

  2. GÜNDEM
  3. Mustafa Kemal Atatürk, Kahta’da düzenlenen törenle anıldı
Mustafa Kemal Atatürk, Kahta’da düzenlenen törenle anıldı

Mustafa Kemal Atatürk, Kahta’da düzenlenen törenle anıldı

Şevket BOZKURT/ KAHTA (Adıyaman), (DHA) - ADIYAMAN’ın Kahta ilçesinde Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 83'üncü yıl dönümünde Ulu Önder Atatürk, Kahta’da düzenlenen törenle anıldı..

A+A-

 

Atatürk Anıtı'na çelenk sunumunun ardından saat 09.05’te sirenler eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve akabinde İstiklal Marşı okundu.

Törende Jandarma Astsubay Çavuş Süleyman Mangal, Atatürk’ün Askeri Kişiliğini anlatan konuşmalarda bulundu.

Kahta Kaymakamlığı’nda düzenlenen törenin ardından 10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı, Kahta Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda devam etti.

Şehit Yunus Uğur Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Hasan Çimen, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalarda bulunarak şu ifadelere yer verdi. “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün mücadele azmi, bizlere yüklediği sorumluluklar ve gösterdiği hedefler tekrar tekrar konuşulmalıdır. Atatürk sadece 10 Kasımlarda değil her daim hatırlanmalı ve gösterdiği hedefler tekrar tekrar konuşulmalıdır. Ülkemizin en zor anında bile düşünüp ortaya koyduğu milli hedef ve stratejilerin hatırlanması, bu tür çabaların anlam ve değerlerinin çok iyi bilinmesi, Büyük Atatürk’ün ebedi istirahatgahında huzur içinde yatması bakımından da önemlidir” dedi.

Şehit Yunus Uğur Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan programda öğrenciler tarafından şiirler okundu, Atatürk’ün sevdiği ezgiler seslendirildi.

Program, Atatürk’ün hayatının ve Milli Mücadele döneminde yaşanan kahramanlıkların anlatıldığı 10 Kasım belgesel çalışmasının sunulmasıyla sona erdi.

Programa Kahta Kaymakamı Selami Korkutata, Kahta Belediye Başkanı İbrahim Halil Yusuf Turanlı, Cumhuriyet Başsavcısı Emre Vurmaz, Jandarma Üsteğmen Abdülkadir Ceran, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Türk, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Bayram, kurum amirleri, STK temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.