1. HABERLER

  2. ASAYİŞ
  3. Şehit Yunus Özbek, son yolculuğuna uğurlandı
Şehit Yunus Özbek, son yolculuğuna uğurlandı

Şehit Yunus Özbek, son yolculuğuna uğurlandı

Şevket BOZKURT/ KAHTA (Adıyaman), (DHA) - ADIYAMAN’ın Kahta ilçesinde Kuzey Irak Bölgesi’nde Pençe-Kilit operasyonunda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Yunus Özbek (33), memleketi Adıyaman’ın Kahta ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı..

A+A-

Kuzey Irak Bölgesi’nde Pençe-Kilit operasyonunda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Yunus Özbek’in tabutunun başında yakınları tarafından Kürtçe ağıt ve zılgıtlarla feryatlar da yükseldi. Cenaze töreninde Kürtçe ağıtlar yürekleri dağladı. Şehit olan Yunus Özbek (33), öğleden sonra Kahta Devlet Hastanesi Morgu’na getirildi. Şehidin cenazesi daha sonra Karşıyaka Mahallesi’ndeki baba ocağına götürüldü. Şehidin yakınları burada zılgıtlarla Kürtçe ağıtlar yakıt. Şehidin cenazesi daha sonra Karşıyaka Mahallesi’ndeki Çağrı Camisi’ne getirildi. Şehit yakınları burada da tabuta sarılarak gözyaşları göktü. Şehidin cenazesi ikindi nazmına müteakiben kılınan cenaze namazından sonra Karşıyaka Mezarlığı’nda defnedildi.

Cenaze törenine Adıyaman Valisi Osman Vural, Malatya 2. Ordu Kurmay Başkanı Garnizon Komutanı Tümgeneral Tuncay Altuğ, Adıyaman milletvekilleri ve protokolün yanı sıra birçok vatandaş katıldı.