1. HABERLER

  2. KAHTA
  3. Demokratik Açılımda Geriye Gidiş Yok
Demokratik Açılımda Geriye Gidiş Yok

Demokratik Açılımda Geriye Gidiş Yok

Mehmet Metiner, AK Partiyle birlikte devletin ezberinin bozulduğunu belirterek; inkarcı, asimilasyoncu yaklaşımın tarihin çöplüğüne gönderildiğini söyledi..

A+A-

 

Sevilay Yükselir’in hazırlayıp sunduğu ‘Yüzde 100 Siyaset’ programına AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, Kemal Burkay ve Doç. Dr. Koray Çalışkan katıldı.
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Kürt Sorunu konusunda yaptığı toplantıyı olumlu bulan katılımcılar, diğer partilerin de buna destek vermesi gerektiğine dikkat çektiler.
AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, yeterli olmasa da, Kürt sorununda çok önemli mesafe alındığını belirterek, “PKK ile Kürt sorununu ayırmak gerekiyor. Kürt sorunu bitse bile PKK bitmeyecektir. Çünkü PKK’nın şu anda elinde silah bulundurmasını gerektirecek hiçbir durum söz konusu değil” dedi.
Metiner, Kürtlerin haklı taleplerinin olduğuna dikkat çekerek, 2002 yılından bu yana bu taleplerin önemli bir bölümünün karşılandığını ama halen yeterli olmadığına da dikkat çekerek, “Kürt kardeşlerim anadilini rahatça öğrenmeli, bunu eğitim dili olarak kullanmalıdır. Ancak devletin resmi dili bir tane olur” dedi.
Demokratik açılımda geriye gidişin olmadığını söyleyen Metiner, “Geriye gidiş yok, ancak zaman zaman muhalefetin tavrıyla yavaşlama var. Parti olarak demokratik açılımı, terör sorunuyla bağımsız olarak değerlendiriyoruz. Terör var diye, Kürt kardeşlerimin makul taleplerinin hayata geçmesini geciktirmek gibi bir niyetimiz yok” dedi.
PKK’nın silah bırakması gerektiğini de söyleyen Metiner, “PKK’nın silahlanmasını gerektirecek hiçbir durum yoktur. Eğer amaçları Kürtlerin hak almasıysa, Kürt kardeşlerimin taleplerinin karşılanmasıysa bunu siyasi zeminde pekâlâ yapabilirler. Zaten yapıyorlar da” dedi.
Metiner, Doç. Dr. Koray Çalışkan’ın “Kürt sorununun çözümünde AK Parti olarak hiç hata yapılmadı mı sorusuna verdiği cevapta; “Hata yapmamak mümkün değil ama bariz veya kasti bir hata söz konusu değil. Ancak kendi kişisel görüşümü sorarsanız, Habur’dan gelen PKK’lılar konusunda biraz acele edildiğini düşünüyorum. Keşke biraz beklenseydi diyebiliyorum” dedi.
Kürt sorunu konusunda hükümet üyelerinin farklı konuştuğunun sorulması üzerine ise Metiner, “Partimizi bağlayan konuşma, sayın başbakanımızın konuşmasıdır. Her hangi bir bakanımız veya milletvekilimizin konuşması kendi kişisel görüşüdür, ben de eleştirebilirim, diğerleri de ama AK Parti’de, parti adına konuşma sadece sayın başbakanımızın konuşmasıdır” dedi.
Kahta Olay Haber Merkezi