1. HABERLER

  2. KAHTA
  3. Haydaran İçme Suyu İçin Son Aşamaya Gelindi
Haydaran İçme Suyu İçin Son Aşamaya Gelindi

Haydaran İçme Suyu İçin Son Aşamaya Gelindi

Ankara’dan gelen İller Bankası yetkilileri iki günlük araştırmadan sonra Kahta Belediyesi ile Haydaran İçme Suyu İhale Öncesi Tespit Tutanağı’nı imzaladılar..

A+A-

Kahta Belediyesi Haydaran içme suyu için son aşamaya geldi. Ankara’dan gelen İller Bankası yetkilileri iki günlük araştırmadan sonra Kahta Belediyesi ile Haydaran İçme Suyu İhale Öncesi Tespit Tutanağı’nı imzaladılar. İmzalar Kahta Belediye Başkanı İbrahim Yusuf Turanlı ve İller Bankası Genel Müdürlüğü Alt Yapı Uygulama Daire Başkanlığı Müdürü Hüseyin Özaslan arasında atıldı. Haydaran içme suyu ile ilgili çalışmalarda iki ay içinde ihale yapılması amaçlanıyor.

İller Bankası Genel Müdürlüğü Alt Yapı Uygulama Daire Başkanlığı Müdürü Hüseyin Özaslan konu ile ilgili yaptığı konuşmada, “Çalışmalar sona ermek üzere. Bundan sonra ihale yapılacak. İki ay süresinde Kahta Belediyesi de diğer resmi işlemlerini gerçekleştirecek. Tabi bunlar belediyeye ait işlemler. Biz de kendi işlemlerimizi yapacağız. Tabi artık imzalarımızı da attık. Yaklaşık olarak iki yıl sürecek bir çalışmaya başlayacağız. Arazi şartları çetin olması nedeniyle bu süre artıyor. Arazi şartları uygun olan bir bölgede aynı şekillerde olan bir projenin süresi yarı yarıya düşebilirdi. Yine de çalışmaların herkes için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Kahta Belediye Başkanı İbrahim Yusuf Turanlı ise konuşmasında, “Kahta için bir çok projeyi hayata geçirdik. Kesinlikle bu konuları siyasi bir yaklaşımla ele almadık. Otogar yapımında olduğu gibi Haydaran içme suyunda da sadece hizmete odaklandık. Hizmet için Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’la bile görüştük. Haydaran içme suyunun bu noktaya gelmesinde o görüşmenin büyük bir katkısı var. Eğer siyasi bir yaklaşımla hareket etseydik Kahta’ya bu kadar hizmet kazandıramayabilirdik. Vatandaşlarımız da yapılan bu hizmetlerden dolayı çok memnunlar. Bu koltuktan ayrıldıktan sonra geride çok güzel ve önemli hizmet bırakmak istiyoruz. Büyük oranda da bunu başardığımızı ifade edebilirim. Bu güne kadar yapılan hizmetler Kahta’nın kuruluşundan beri yapılmadı. Biz yarım dönemde Kahta tarihi kadar yatırım yaptık” dedi.
Haydaran içme suyunun da bir hayal olduğunu ifade eden Başkan Turanlı, bu tür konularda resmi çalışma yapılmadığı sürece açıklama yapmadıklarını ve resmi gidişata göre vatandaşlara bilgi verildiğini ifade etti.
 
Konuşmaların ardından Kahta Belediye Başkanı İbrahim Yusuf Turanlı, İller Bankası Genel Müdürlüğü Alt Yapı Uygulama Daire Başkanlığı Müdürü Hüseyin Özaslan’a el dokuma yolluk hediye etti.
Kahta Olay Haber Merkezi