1. HABERLER

  2. KAHTA
  3. Kahta MYO’da Mezuniyet Töreni Düzenlendi
Kahta MYO’da Mezuniyet Töreni Düzenlendi

Kahta MYO’da Mezuniyet Töreni Düzenlendi

Adıyaman Üniversitesi Kahta Meslek Yüksek Okulu 2011-2012 eğitim öğretim yılı mezuniyet töreni düzenlendi. Törende 104 öğrenci mezun olma coşkusunu yaşadı..

A+A-

 

Kahta MYO yeni binasında düzenlenen törene Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, Kahta Kaymakamı Metin Esen, Belediye Başkanı Yusuf Turanlı, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cemil Kara, Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, ilçe protokolü, dekanlar, enstitü ve yüksekokul müdürleri ile öğrenci ve velileri katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende konuşan Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, öğrencilere seslenerek; “Geleceğimizin güvencesi olan sizleri, bilimi ve teknolojiyi kullanan, demokrasiye, insan haklarına saygılı, erdemli, sorunlara neden-sonuç ilişkisi içinde çözüm üretebilen, araştıran, sorgulayan, etik değerlere, milli ve manevi değerlere bağlı, Atatürkçü düşünceyi özümsemiş, bilimin ve aklın yol göstericiliğinden ayrılmayan, dünyanın her ülkesinde çalışabilecek birikime sahip, sağduyulu çağdaş bireyler olarak yetiştirmenin gururunu taşıyoruz” dedi.
Bilgi çağının en büyük sermayesinin yetişmiş insan olduğunu vurgulayan Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü; “Genç insan potansiyeli yüksek olan ülkemizin bu potansiyeli iyi değerlendirerek atılıma geçmesi gerekir Ülkemizin genç nüfusu birçok Avrupa ülkesinden daha fazladır Bu genç nüfus kendiliğinden bir güç değildir Ancak iyi eğitilmiş bir gençlik güçlü bir potansiyel oluşturabilir Bunun için üniversiteler, toplumun kalkınma motorları olarak büyük öneme sahiptirler Bir ülkenin kalkınmasını sağlayacak yetişmiş insan gücünün tek kaynağı ve yolu bilim, teknoloji ve dolayısıyla üniversitelerdir” şeklinde konuştu.
Belediye Başkanı Yusuf Turanlı, yaptığı konuşmada mezun olan öğrencileri kutlayarak hayatlarında başarılar diledi.
Okul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ahmet Zafer Tel ise yeni öğretim yılında Kahta MYO’nun yeni binasında başlayacak olmanın heyecanını yaşadıklarını belirterek; “Yeni binamızla derslik sayımız, laboratuarlarımız ve uygulama alanlarımızla mevcut fiziki ortamımızı 4 katına çıkarmış bulunmaktayız. 905 olan öğrenci sayımızı 5 yıl içinde 5000 öğrenciye çıkarmak istiyoruz ve bu konu ile ilgili çalışmalar yapmaktayız. Öğretim elemanı ve idari personel sayımızın artması, okulumuza yeni programların açılması, uygulama ve araştırma merkezimizin Kahta’da kalması Sayın Rektörümüzün Kahta’mıza verdiği önemi göstermektedir. Kendilerine okulum ve Kahta halkı adına teşekkürlerimizi arz ediyorum” dedi.
Mezun öğrenciler adına konuşan okul ikincisi Cansu Akol ise toplumun kendilerinden beklediği iki temel görevleri olduğunu belirterek; “Bunlardan birincisi, burada edindiğimiz mesleğimizi dürüst ve meslek etiğinin gerektirdiği çerçevede, toplumun hizmetine sunmak ve bu arada sürekli olarak kendimizi çağdaş gelişmelerin ışığında yenilemektir. İkinci temel görevimiz ise artık üniversite mezunu, aydın bir insan olma yolunda sorumluluğumuzu yerine getirmektir. Bizim yetişmemizde emeği geçen tüm hocalarımıza arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından dereceye girenlere başarı belgeleri ve ödülleri verildi. Öğrencilere diplomaları dağıtıldı.
Toplam 104 öğrencinin mezuniyet coşkusu yaşadığı program, kep atma ve Sanatçı Kadir Hanbay’ın konseri ile sona erdi.
Kahta Olay Haber Merkezi