1. HABERLER

  2. KAHTA
  3. Kahta Ziraat Odası’nda şehit ve gazi yakınlarından oda aidatı alınmıyor
Kahta Ziraat Odası’nda şehit ve gazi yakınlarından oda aidatı alınmıyor

Kahta Ziraat Odası’nda şehit ve gazi yakınlarından oda aidatı alınmıyor

Kahta Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fatin Rüştü Zorlu Turanlı, tarımla uğraşan şehit ve gazi yakını olan çiftçilerden oda aidatı ücreti almadıklarını belirtti.. Kaynak: Kahta Ziraat Odası’nda şehit ve gazi yakınlarından oda aidatı alınmıyor .

A+A-

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Merkez Yönetim Kurulu'nun almış olduğu kararı Kahta'da uyguladıklarını ifade eden Kahta Ziraat Odası Başkanı Fatin Rüştü Zorlu Turanlı, "Ülkesi için canını feda eden, şehit ve gazi olan insanlarımız canından olurken, bizlerin de onlardan para alması bize yakışmaz" dedi.
Kahta'da odalarına kayıtlı tarımla uğraşan şehit ve gazi yakınları çiftçilerin bulunduğunu belirten Başkan Turanlı, şehit ve gazi yakınlarından oda aidatı almadıklarını söyledi.


Fatin Rüştü Zorlu TURANLI, "Biz kurum olarak Kahta Ziraat Odası ve Türkiye Ziraat Odaları Genel Başkanlığı olarak genel merkez yönetim kurulu kararıyla şehit ve gazi yakınlarından aidat almamaktayız. Yani ülkesi için canını feda eden, şehit ve gazi olan insanlarımız canından olurken, bizlerin de onlardan para alması bize yakışmaz. Biz ülkemize hizmet eden bu insanların karşılığında aidat almadan işlemlerini yapıyoruz. Bizim kurumumuzda herhangi bir aidat yok" dedi.


Öte yandan Kahta Ziraat Odası Başkanlığı'na kayıtlı şehit ve gazi yakınları ise odaya gelerek işlemlerini kısa sürede yaptırdıklarını kaydettiler.


Başkan Turanlı'ya teşekkür eden Kıbrıs Gazisi Ali Yavaş, "Başkanımıza teşekkür ediyorum. Bunun Kahta'da diğer oda başkanlarına da örnek olmasını temenni ediyorum. Şehit ve gazi yakınlarından oda aidatı alınmıyor" diye konuştu.
 
Şevket Bozkurt (Kahta DHA)