1. HABERLER

  2. KAHTA
  3. Kahta’da Bir Yılda 20 Bin Diş Fırçası Dağıtıldı
Kahta’da Bir Yılda 20 Bin Diş Fırçası Dağıtıldı

Kahta’da Bir Yılda 20 Bin Diş Fırçası Dağıtıldı

Kahta Sağlık Grup Başkanı ve Kahta Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. İlyas Öner, ilköğretim okulu öğrencilerine diş macunu ve fırçası dağıttı..

A+A-

 

Kahta Sağlık Grup Başkanı ve Kahta Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. İlyas Öner, Kahta Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dt. Burçin Koyuncu ile birlikte ilköğretim birinci ve ikinci sınıfında okuyan öğrencilere diş macunu ve fırçası dağıttı.
Kahta’da ilköğretim birinci ve ikinci sınıf olmak üzere yaklaşık 2500 öğrenciye 2011-2012 eğitim öğretim yılında dört defa flor jel uygulamasının yapıldığı ve flor jel uygulamasında kullanılan 10 bin adet diş fırçasının öğrencilere hediye edildiği ifade edildi.
Flor jel uygulaması ile dişlerin çürüklere karşı direnç kazanması ve tekrarlanan periyotlarda yapılan bu uygulama sayesinde çocuklara diş fırçalama alışkanlığı kazandırılmaya çalışıldığını ifade eden Kahta Sağlık Grup Başkanı ve Kahta Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. İlyas Öner, “Bununla yetinilmeyerek Kahta’da eğitim gören ilköğretim öğrencilerinin tümüne diş macunu ve fırça dağıtım kampanyası düzenlenmiş ve 10 bin adet diş fırçası ve diş macunu dağıtılarak, değişik yaştan öğrencilere de diş fırçalamanın önemini hatırlatmak amaçlanarak, öğrencilerin de ailelerine diş fırçalama konusunda örnek olacağı planlanmıştır.
Dr. Öner, “Flor jel uygulaması gecikmiş fırçalama alışkanlığını kazandırmak ve yeni çıkmaya başlayan daimi dişleri çürüğe karşı güçlendirmeyi sağlar. Flor uygulaması bir aşı gibi düşünülmelidir. Tek bir uygulama kesinlikle yeterli olmaz. Flor uygulamalarında devamlılık esastır. Yılda 4 defa 3 ay ara ile toplamda en az 3 yıl uygulanacaktır. 6-7 ve 8 yaşında uygulanmaya başlanan çocuklarda 12 yaşına kadar devam edilmesi önerilmektedir” şeklinde konuştu.
 
‘Korunmak kurtarmaktır’ diyen Kahta Sağlık Grup Başkanı ve Kahta Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. İlyas Öner, ağız sağlığının tüm vücudumuzu etkilediğini belirterek, sağlıklı dişlerin fırçalamanın yanı sıra düzenli süt tüketimiyle de yakından ilgili olduğunu ifade etti. Dr. Öner, düzenli süt tüketilmesinin önemini bir kez daha hatırlatmak amacıyla Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu’nda öğrencilerle birlikte süt içti.
Haber: Şevket Bozkurt