1. HABERLER

  2. KAHTA
  3. Misafir Aileler Adıyaman’da Ağırlandı
Misafir Aileler Adıyaman’da Ağırlandı

Misafir Aileler Adıyaman’da Ağırlandı

Adıyaman’da Misafir Aile Projesi kapsamında çocuklarının mezuniyet törenine katılmak için il dışından gelen aileler gönüllü aileler tarafından ağırlandı..

A+A-

 

Adıyaman Üniversitesi’nin 2011-2012 eğitim-öğretim yılı mezuniyet törenine katılan birçok aile çocuklarını en güzel günlerinde yalnız bırakmayarak onlarla birlikte sevinçlerine eşlik etti. Adıyaman dışından mezuniyet törenine katılmak için gelen ailelere Adıyamanlı gönüllü aileler ev sahipliği yaptı. Misafir aile projesine başvuran Adıyamanlı yüzlerce aile gönüllü olarak ile il dışından gelen aileler ev sahipliği yapmak istedi.
Misafir Aile Projesi kapsamında ev sahibi aileler ile konuk aileler mezuniyet töreni öncesi buluşarak tanıştılar. Adıyaman Üniversitesi tarafından verilen yemekte bir araya gelen aileler projenin çok anlamlı olduğunu belirttiler.
Üniversite yemekhanesindeki yemeğe katılan Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, ailelerle tek tek ilgilendi.
Gönüllü olarak, il dışından gelen bir aileyi misafir eden İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Ekinci, projenin çok güzel olduğunu ve desteklenmesi gerektiğini belirterek; “Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da hangi evin kapısını çalarsanız sizi bir gün değil günlerce misafir ederler. Ben askerliğimi Mardin’de yapmıştım. Şimdi Mardinli bir aileyi misafir edeceğiz. Eminim bu aile beni tanımasalardı bile kapılarını çalsaydım beni misafir ederlerdi. Onları misafir etmekten büyük onur duydum. Üniversiteyi ve ASU TV’yi tebrik ediyorum” dedi.
Ailesi il dışından gelen öğrenci Gülizar Tunç ise, “Benim ailemi ağırladıkları için gerçekten çok teşekkür ediyorum. Ailem beni bu mutlu günümde yanımda olacak. Çok mutluyum” şeklinde konuştu.
Mardin’den ailesi ile gelen Ahmet Tunç, “Bizi ağırlayarak kızımızın mezuniyet törenine katılmamıza destek oldukları için ev sahibi aileye çok teşekkür ediyorum. Bizim insanımız çok misafirperver. Biz de onları Mardin’de ağırlamaktan çok mutlu oluruz” dedi.
Evinde aile ağırlayacak olan Hayriye Ersoy, “Biz aile olarak sosyal sorumluluk projelerini elimizden geldiği kadar yapıyoruz. Adıyaman zaten bu anlamda örnek bir kent. Nihayetinde bu insanlar, çocuklarını bize emanet ettiler. Adıyaman’a gönderdiler, onların emanetleri başımızın üzerindedir. Bu aileleri burada konuk etmekten çok onur duyuyoruz. Adıyaman Üniversitesine ve ASU televizyonuna bu projelerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
Malatya’dan kızının mezuniyetine katılmak üzere Adıyaman’a gelen Sebahattin Ekingen ise konuk edildiği için çok memnun olduğunu belirtti.
Kahta Olay Haber Merkezi