1. HABERLER

  2. KAHTA
  3. Sadun Kılınç’tan Karne Uyarısı
Sadun Kılınç’tan Karne Uyarısı

Sadun Kılınç’tan Karne Uyarısı

Sadun Kılınç, karnesi kötü olan çocuklara anne ve babanın vereceği olumsuz tepkinin, çocuğun ruh sağlığında onarılması güç hasara yol açabileceği uyarısını yaptı..

A+A-

 

Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadun Kılınç, karnesi kötü olan çocuklara anne ve babanın vereceği olumsuz tepkinin, çocuğun ruh sağlığında onarılması güç hasara yol açabileceği uyarısı yaptı. Kılınç, dönem sonunda alınan karnenin, çocuğun yanı sıra, ailenin ve eğitim sisteminin de karnesi olduğu unutulmaması gerektiğini söyledi. Öğrencinin başarısında ailenin önemli bir yeri olduğunun altını çizen Kılınç, şunları söyledi: “Öncelikle zayıf karnenin sorumluluğu sadece öğrenciye yüklenmemelidir. Çünkü ailenin ilgisizliği eğitimsizliği vb. karneyle paralellik gösterir. Aile içerisindeki sorunlar, çalışma odasının olmaması, arkadaş çevresi, mevsimlik işçilik, öğrenme güçlüğü gibi sorunlar karnedeki notları etkilemektedir. Aile içi ilişkilerin sağlıklı olduğu, çocuğun kişiliğine saygıda bulunulan ve kendisini geliştirmesinin desteklendiği bir ailede başarının da o oranda yüksek olması beklenir. Karne sonrasında öğrencinin notları düşükse genellikle bu durumdan öğrenci sorumlu tutulur, eleştirilir, suçlanır. Oysa yapılması gereken, karnedeki düşük notların nedenlerinin ana-baba-çocuk üçgeninde değerlendirilmesidir. Anne ve babalar, öncelikle acaba çocuğuma kitap okuma konusunda iyi bir model olabildim mi? Ona ders çalışma sorumluluğunu verebildim mi? Çocuğumuza aile içinde yoğun kavga ve çatışmaların olmadığı sağlıklı bir aile ortamı yaratabildik mi? Onun özgüvenini kazanmasına yardımcı olabildik mi? gibi soruları kendilerine sormalıdır. Eğer aile-çocuk iletişimi iyiyse, çocuk bu sonucun alınmasındaki kendi rolünü görüp, değerlendirmesini yaparak gerekli sorumluluklarını alacaktır” dedi.
Kılınç, açıklamasına devamla; “Çocuklarımızı başka çocuklarla kıyaslamamalıyız. Bu çocuğu rencide eder ve aileden, okuldan uzaklaşmasına sebep olabilir. Baskıcı tutum ve davranışlardan uzak durulmalıdır. Asla unutulmamalıdır ki karne eşittir çocuğunuz değildir. Zayıfı olan öğrencinin karnesini değerlendirirken olumludan olumsuza gitmeliyiz. Neden 3 zayıfın var diyerek değil de ‘iyi notların var keşke şu zayıflarında olmasaydı, neden var zayıfın hadi beraber çözüm üretelim demeliyiz’ ve aile olarak problemin değil çözümün parçası olmalıyız” dedi.
Ayrıca öğrencilerin tatillerini iyi değerlendirmelerini isteyen Kılınç; “İyi değerlendirilmiş bir yaz tatili, iyi geçirilecek bir eğitim öğretim yılı demektir. Tatiller, yoğun bir eğitim-öğretim döneminin ardından dinlenme zamanıdır. Ancak dinlemenin, zamanın boş geçirilmesi demek olmadığını, kitap okumanın yorucu bir faaliyet olmadığını, bu nedenle tatilde kitap okumaya ara verilmemesi gerekir” dedi.
Bu eğitim ve öğretim yılının ilçemiz adına geliştirdiğimiz projelerle verimli geçtiğini ifade eden Kılınç, eğitimdeki başarımızı arttırmaya dönük geliştirdiğimiz projelerle destek veren başta İlçe Kaymakamı Sayın Metin Esen’e, tüm idareci ve öğretmenlere, öğrenci velilerine, tüm kamu kurum ve kuruluşlarına ve sivil toplum örgütlerine teşekkür etti.
Kahta Olay Haber Merkezi