1. HABERLER

  2. KÜLTÜR-SANAT
  3. Adıyaman'ın kültürel mirasına yön levhalarıyla destek
Adıyaman'ın kültürel mirasına yön levhalarıyla destek

Adıyaman'ın kültürel mirasına yön levhalarıyla destek

Adıyaman’ın zengin kültürel mirasını tanıtmak ve korumak adına önemli bir adım daha atıldı. .

A+A-
 
Adıyaman'ın çeşitli noktalarına yerleştirilen yön levhalarıyla şehrin kültürel hazine noktaları ziyaretçilere daha kolay ulaşılır hale getirildi. Bu levhaların özellikle Diyarbakır, Gaziantep, Malatya, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa gibi komşu şehirlerarasındaki bağlantı yollarında önemli noktalara yerleştirilmesi, bölgeye gelen yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.
Kültürel miras alanlarını gösteren yön levhaları Adıyaman'ın eşsiz tarihi ve kültürel dokusunu keşfetmek isteyen ziyaretçilere rehberlik ediyor.
Tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra yöresel lezzetleri ve misafirperver insanlarıyla da ziyaretçilerine unutulmaz bir deneyim sunan Adıyaman’da ziyaretçi trafiğinde artış gözleniyor.
Adıyaman İl Kültür ve Turizm Müdürü Abuzer Gelse; “Adıyaman için yapılan bu önemli çalışmayı gerçekleştiren Karayolları 8. Bölge Müdürü Yusuf Güneş’e ve kıymetli ekibine teşekkür ediyorum. İşbirliği ve koordinasyon Adıyaman’da turizmin gelişimi açısından kritik derecede önem arz ediyor. Bölgedeki ve Adıyaman’daki tüm paydaşlarımıza, Adıyaman’ın kadim kültürel mirasını koruma ve tanıtma yolunda verdikleri destekten dolayı minnettarız. Adıyaman'ın kültürel mirasının tanıtımı ve korunması adına yapılan bu çalışmaların, bölgenin turizm potansiyelini daha da artıracağına inanıyoruz. Yerli ve yabancı turistlerin Adıyaman'ın zenginliklerini keşfetmelerini sağlayarak, şehrimizi ülkemiz ve bölge turizminde önemli bir destinasyon haline getirmeye kararlıyız” dedi.
Haber: Şevket Bozkurt