1. HABERLER

  2. SAĞLIK
  3. Kahta Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin açılışı yapıldı
Kahta Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin açılışı yapıldı

Kahta Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin açılışı yapıldı

Kahta’da 20 ünitli modern, tam donanımlı diş poliklinikleriyle hizmet verecek olan Kahta Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin açılışı yapıldı..

A+A-

 

Açılış programına Adıyaman Valisi Osman Varol, AK Parti Adıyaman Milletvekili İshak Şan, Kahta Kaymakamı Selami Korkutata, Kahta Belediye Başkanı Mehmet Can Hallaç, Adıyaman İl Sağlık Müdürü Cengiz Yorulmaz, Kahta Devlet Hastanesi Başhekimi Fedli Emre Kılıç, Kahta İlçe Sağlık Müdürü Ezgi Burcu Kocaoğlu, sağlık personelleri ve vatandaşlar katıldı.
Program, Adıyaman Valisi Osman Varol, AK Parti Adıyaman Milletvekili İshak Şan ve protokol üyelerinin açılış kurdelesini kesmesi ile başladı. Daha sonra Vali Varol ve beraberindeki heyet Kahta Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi binasını gezerek, yetkililerden bilgi aldı ve vatandaşlarla sohbet etti.
Ellerindeki imkanları kullanıp vatandaşların ihtiyaç duyduğu bir hizmeti geliştirdiklerini ifade eden Adıyaman Valisi Osman Varol, yaptığı açıklamada; “Kahta Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdik. Dönemin tasarruf tedbirleri ruhuna uygun olarak elimizdeki imkanları kullanıp vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğu bir hizmeti geliştirmiş olduk. Daha önce hastanemizde bulunan ve sayıca az olan diş ünitelerini sağlık müdürlüğümüzün boşalttığı ve gayet iyi durumda olan bu binamızda bir yenileme yaparak 20 üniteye çıkarıp vatandaşlarımızın hizmetine sunmuş olduk. Şu an 10 ünite olarak hizmete başlayan merkezimiz 20 üniteye çıkartılarak ve acil hizmetiyle birlikte hizmet veren ağız ve diş sağlığı merkezi kazandırmış olduk. Bunu yaparken de herhangi yeni bir bina yapmadan sadece elimizdeki binamızı geliştirerek, yenileyerek ve içerisindeki malzemeleri tamamlayarak binamız halkımıza hayırlı hizmetler verir inşallah. İhtiyaçlar devam ettiği müddetçe vatandaşımızın refahı ve konforu için her türlü hizmeti sunmaya devam edeceğiz” dedi.
Bugün çok güzel bir günde beraber olduklarını ifade eden AK Parti Adıyaman Milletvekili İshak Şan ise, yaptığı açıklamada; “Kahta Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimizin söz verdiğimiz gibi biraz gecikmeli olsa da açılışını yaptık. İnşallah burada çok güzel hizmetler olacak. Daha önce bildiğiniz üzere ağız ve diş sağlığı hizmetini hastanemizde 13 ünite olarak vermekteydik. Şimdi bu sayımızı burada 20 üniteye çıkardık. Tabi buna bağlı olarak doktor sayımızı da yükselteceğiz. Daha modern, alanında daha uzman arkadaşlarımızla hizmete devam edeceğiz. Buranın şöyle bir özelliği var benim için. 2002 yılında doktor olarak ilk atama yerim burasıydı. Benim için ayrı bir önem arz ediyor. Böylece eski günleri de yad etmiş olduk. Ben tekrardan hayırlı olmasını diliyor ve inşallah daha güzel hizmetlerde bir araya geliriz diyorum. Hepinizi sevgi, saygı ve muhabbetle selamlıyorum” dedi.
Haber: Şevket Bozkurt