1. HABERLER

  2. SAĞLIK
  3. Kahta Devlet Hastanesi’nde sünnet şöleni başladı
Kahta Devlet Hastanesi’nde sünnet şöleni başladı

Kahta Devlet Hastanesi’nde sünnet şöleni başladı

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde Kahta Devlet Hastanesi tarafından okulların ara tatile girmesiyle sünnet şöleni etkinliği düzenledi..

A+A-

 

Sünnet olacak çocuklar, sedye yerine sevimli ve renkli akülü arabalarıyla ameliyathaneye gitmenin heyecanını yaşadılar. Küçük akülü arabalara binen birbirinden neşeli çocuklar, ameliyathaneye mutlu ve sevinçle girdiler. Ameliyat sonrasında ise hastane yönetimi, renkli oyuncaklar dağıtarak onların mutluluğuna ortak oldu. 
15 günlük ara tatili fırsat bilen aileler çocuklarını sünnet ettirmek için Kahta Devlet Hastanesi sünnet polikliniğine başvurarak çocuklarını sünnet ediyor. 120 çocuğun başvurduğu sünnet şöleninde, hafta sonuna kadar bu sayının 150’yi geçeceği belirtildi.
Ameliyat sonrası süreci daha keyifli hale getirmek için böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirten Kahta Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Fedli Emre Kılıç, “Bugün 120 civarında hasta alarak Kahta Devlet Hastanesi'ndeki sünnet şölenini başlatmış bulunuyoruz. Cuma gününe kadar devam edecek olan şölenimizde yaklaşık olarak 150 hasta almayı planlıyoruz. Depremden sonra Kahta Devlet Hastanesi olarak deprem sonrası acılarımızın olması ve maddi olarak biraz imkansızların olmasından dolayı biz böyle bir şey yapmayı planladık. Akülü araba aldık. Akülü arabayla sünnet olacak olan hastalarımızı ameliyathaneye kadar götürdük ve çocuklar çok mutlu oldular. Ameliyattan sonra çocuklara oyuncak dağıtımı yaptık. Oyuncak konusunda bize desteklerini esirgemeyen Kahta Kaymakamlığı’na çok teşekkür ediyoruz. İnşallah hayırlı olur. Her yıl bu sünnet şölenini devam ettirmeyi planlıyoruz” dedi.
Kahta Devlet Hastanesi’nde düzenlenen sünnet şöleni açılış törenine Adıyaman İl Sağlık Müdürlüğü Destek Hizmetleri Başkanı Osman Aydın, Kahta Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Fedli Emre Kılıç, Kahta Kaymakamlığı Özel İdare Müdürü Mehmet Can, Kahta İlçe Sağlık Müdürü Burcu Ezgi Kocaoğlu, AK Parti Kahta İlçe Başkanı Osman Çetinkaya, Sağlık Sen Adıyaman İl Başkanı Yakub Çelik, hastane yönetimi ve vatandaşlar katıldı.
Haber: Şevket Bozkurt