1. HABERLER

  2. GÜNDEM
  3. Kahta’da Öğretmenler Günü kutlandı
Kahta’da Öğretmenler Günü kutlandı

Kahta’da Öğretmenler Günü kutlandı

Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Öğretmenler Günü, düzenlenen tören ve programlarla kutlandı..

A+A-

 


 

 

 

 

 Öğretmenler Günü kapsamında Kahta Ulu Camii’nde şehit ve vefat eden öğretmenler anısına Kuranı Kerim ile Mevlidi Şerif okutuldu.

Kahta Kaymakamlığı Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ve saygı duruşuyla başlayan program, Kahta Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda devam etti.

Kahta Ebu Sadık Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından hazırlanan programda öğretmenlik mesleğinin anlam ve önemine ilişkin konuşmalar yapıldı. Öğrenciler tarafından şiir dinletisi yapılıp tiyatro gösterisi sergilendi. Ayrıca Kahta GAP Anadolu Lisesi Müzik Öğretmeni Kadir Hanbay tarafından çeşitli türküler söylendi.

Programın açılış konuşması Kahta Ebu Sadık Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Mehmet Doğan tarafından yapıldı. Doğan, konuşmasında; “Öğretmen olmak sonsuz mutluluğa giden yolun ilk adımıdır. Toplumun dinamikleri olan gençlerimize karşı büyük bir sorumluluğumuz bulunmakta. Onların milli ve manevi değerlerine bağlı bireyler olarak yetişmesinde en büyük sorumluluk öğretmenlerimize düşmektedir. Öğretmen demek, anne demek, baba demek, ağabey demektir” dedi.

Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Tunçmen ise konuşmasında, “Hiç şüphesiz insanlık tarihinin en ölümsüz mesleğidir öğretmenlik. İnsanlık tarihi kadar eski olan bu ölümsüz mesleği meslekten öte beşeri bir misyon; insanın yaratılış fıtratına uygun bir öz değer, bir ideal olarak görmeliyiz. Peki nedir bu ideal. Bu ideal, öğretmenlerimizin kaybolmaması gereken yarınlar için uğruna savaştığı idealdir. Bu ideal köklü geçmişimizden, dinamiklerimizden aldığımız milli ve manevi değerlerimizi geleceğimizin inşa ve ihyası için çocuklarımıza aktarma mücadelesidir. Bu ideal çocuklar için yaşama ve çocuklarımızı yaşatma idealidir” şeklinde konuştu.

Göreve yeni başlayan aday öğretmenler yemin törenine katılırken emekli olan öğretmenlere ise Kaymakam Selami Korkutata tarafından hizmet şeref belgeleri takdim edildi.

Program, kısa süre önce emekli olan öğretmenlerin evlerinde ziyaret edilmesi ve vefat eden öğretmenlerin kabri başında kuran ile dua okunmasıyla sona erdi.

Haber: Şevket Bozkurt