1. HABERLER

  2. KAHTA
  3. Nemrut Dağı’nda Nikahlandılar
Nemrut Dağı’nda Nikahlandılar

Nemrut Dağı’nda Nikahlandılar

Moda Tasarımcısı Mehtap Bostancı ile Gazeteci Ferit Binzet, Nemrut Dağı zirvesinde kıyılan nikahla evlendiler..

A+A-

 

UNESCO’nun Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan 2 bin 206 metre yükseklikteki Nemrut Dağı’ndaki devasa heykellerin gölgesinde genç çift dünya evine girdi.
Arkeologlar tarafından dünyanın 8. harikası olarak değerlendirilen Kommagene Uygarlığı’nın kral tahtı Nemrut Dağı zirvesi ilk kez bir nikaha ev sahipliği yaptı. Gelin Mehtap Bostancı beyaz gelinliğini, damat Ferit Binzet damatlıklarını giyerek, zirvenin kafeteryalar bölümüne kadar geldikleri arabadan inerek yaya olarak zirveye tırmanmaya başladı. Beyaz gelinlik ile zirveye tırmanmakta güçlük çeken geline damat ve yakınları yardım etti. Zorlu tırmanış esnasında gelin ve damadı gören yerli ve yabancı turistler şaşkınlıklarını gizleyemezken, bu mutlu çiftin resimlerini çektiler.
Zorlu tırmanışın sonunda zirveye çıkan genç çift, zirvenin doğu terasında akrabaları ve arkadaşlarıyla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra batı terasına geçtiler.
Nikahı kıymadan önce konuşan Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, doğu ile batı krallıklarının birleştiği bu zirvede bu nikahı kıymaktan büyük mutluluk duyduğunu ve bunun 2 bin yıldan beri ilk olduğunu belirterek “Dünyanın 8. harikası olan Kommagene Krallığının harabelerinin bulunduğu, tarihi yapıtlarının bulunduğu Nemrut Dağı zirvesinde bu nikahı kıymak bizleri heyecanlandırıyor. Herhalde 2 bin yıl önceki o krallıktan bu güne kadar ilk defa bir nikah kıyılıyordur. Böyle güzel bir ilke imza attıkları için genç çiftler ve ailelerine teşekkür ediyorum. Ve kıyacağımız nikahın da her iki genç kardeşimize hayırlı olsun diyorum” dedi.
İmzaların atılmasıyla birlikte kıyılan nikah sonrasında damadın gelini öpmesinin ardından genç çiftler patlatılan şampanyadan içti.
Gelin Mehtap Bostancı Binzet, bir ilki gerçekleştirdiklerini ve devamının geleceğini belirterek şunları söyledi: “Çok güzel bir duygu ve çok heyecanlandım. Bir ilke imza attığımızı düşünüyorum. Tırmanırken bayağı zor oldu ama sevdiklerimiz yanımızdaydı. Onların yanımızda olması bizleri sevindirdi ve çok duygulandık. Bir ilki gerçekleştirdik, inşallah devamını başkaları getirir” dedi.
Damat Ferit Binzet ise, doğu ile batının birleştiği bu zirvede mutluluklarını birleştirdiklerini kaydederek şöyle konuştu: “Bu gün doğu ile batının birleştiği 2 bin 206 metre yükseklikteki bu muhteşem yerde nikah töreni gerçekleştirdik. Çok mutluyum. Doğu ile batının gerçekten birleştiği yerde bizde mutluluğumuzu birleştirdik. İlk imzalarımızı attık, çok keyifliyiz. Bu mutluluğumuzu paylaşan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.
Gazeteci olan damadı meslektaşları yalnız bırakmadı.Gelinle damadın bu mutluluklarına çok sayıda yerli ve yabancı turistte ortak oldu. Müzik eşliğinde güneşin en güzel doğup battığı Nemrut Dağı zirvesinde, gelinle damat gün batımını izledi.
Kahta Olay Haber Merkezi