1. HABERLER

  2. KÜLTÜR-SANAT
  3. Kommagene Fotoğraf Zirvesi’nin açılışı gerçekleştirildi
Kommagene Fotoğraf Zirvesi’nin açılışı gerçekleştirildi

Kommagene Fotoğraf Zirvesi’nin açılışı gerçekleştirildi

Bu yıl birincisi düzenlenen Uluslararası Kommagene Fotoğraf Zirvesi, Vali Osman Varol’un katılımıyla özel bir otelde düzenlenen açılış programı ile başladı..

A+A-

 

Kommagene Fotoğraf Zirvesi programı açılışı Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol ve Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere’nin katılımlarıyla gerçekleştirildi. 4 gün sürecek etkinlikte Adıyaman’ın zengin tarihi ile eşsiz güzellikleri, ülkemizin ve uluslararası alanda başarılı çalışmalarıyla göz dolduran fotoğrafçıların objektifleriyle buluşacak. 25-28 Nisan 2024 tarihleri arasında Adıyaman’ın zengin kültürünün, mutfağının, eşsiz doğasının ve kadim tarihinin fotoğraflanacağı program kapsamında Nemrut Dağı'ndan Gerger Kanyonları’na, Perre Antik Kenti’nden Kızılin Köprüsü’ne, Yüzen Adalar’dan Kahta Kalesi’ne, Cendere Köprüsü’nden Karakuş Tepesi’ne, Abuzer Gaffari Türbesi’nden Safvan Bin Muattal Külliyesi’ne, Mezopotamya’nın mistik atmosferinde tarih, doğa, kültür dolu bir program hedefleniyor.
Vali Osman Varol, Adıyaman Valiliği resmi sosyal medya hesabında yapmış olduğu paylaşımda, “Bugün startını verdiğimiz fotoğraf zirvesinin hayırlı olmasını diliyor, zirvenin ilimizin sahip olduğu zengin turizm potansiyelini etkin bir şekilde tanıtımına katkı sunmasını temenni ediyoruz” dedi.
Haber: Şevket Bozkurt