1. HABERLER

  2. EĞİTİM
  3. Artık tabelaları okuyor, telefonla arama yapabiliyorlar
Artık tabelaları okuyor, telefonla arama yapabiliyorlar

Artık tabelaları okuyor, telefonla arama yapabiliyorlar

Şevket BOZKURT / KAHTA (Adıyaman), (DHA) - ADIYAMAN’ın Kahta ilçesinde Kadın Gelişim Merkezi’nde 20-80 yaş arası okuma-yazma öğrenen kadınlar artık tabelaları okuyor, telefonla arama yapabiliyorlar..

A+A-


Kahta Kadın Gelişim Merkezi’nde 20-80 yaş arası okuma yazma kursuna devam eden kadınlar, düzenlenen mezuniyet töreniyle sertifikalarını aldı.

2019 yılında Japonya'nın Ankara Büyükelçiliği tarafından verilen hibeyle kurulan Kahta Kadın Gelişim Merkezi'nde düzenlenen okuma yazma kursuna katılan 20 kadın, 4 aylık eğitimin ardından diplomalarını aldı.

Düzenlenen mezuniyet töreninde okuma yazma öğrenmenin mutluluğunu yaşayan kadınlar, cübbe giyip, kep takarak bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kurs öğretmeni Hilal Akbulut, “Kadınlarımız burada başta okuma yazma öğreniyorlar. Daha sonra da kurumuzda aynı şekilde mesleki gelişim olarak dikiş, nakış, kuaför ve ev atölyesi gibi bölümlere gidiyorlar. Buradaki amaç kadınları topluma kazandırmak. Çünkü biz mutlu kadının, mutlu aile olduğunu biliyoruz. Bunun bilincindeyiz. Kadınlarımızı bu şekilde buraya yönlendirerek mutlu olmalarını sağlamaya çalışıyoruz” dedi.

Özellikle dezavantajlı kadınlara hizmet verildiğini belirten Kahta Kadın Gelişim Merkezi Müdürü Medine Şahin, okuma yazma öğrenen kadınların artık telefonla arama yapabildiklerini, tabelaları okuyabildiklerini ve hastaneye gidebildiklerini söyledi.

Şahin, “Bugün mezun olan 20 öğrencimiz 4 aylık eğitimlerinin ardından diplomalarını aldı. Onlar için mezuniyet töreni düzenlendi. 20-80 yaş arasındaki kursiyerlerimiz birinci ve ikinci kademe eğitimden sonra okuryazar olarak ilkokul mezunu oldular. Hepsi çok sevinçli. Çünkü okuma yazma öğrenen kadınlarımız artık telefon açabiliyor ve hastaneye hangi doktora gittiklerini biliyorlar. 2019 yılında Ankara’nın Japonya Büyükelçiliği hibesiyle merkezimiz açılmış olup, 4 tane atölyeden oluşmaktadır. Atölyelerimizin dışında, oyun odası, konferans salonumuz ve yemekhanemiz mevcuttur. Kursiyerlerimizin bir kısmı İş-Kur bünyesiyle gelmiş olup bunlar genel müdürlük tarafından desteklenmektedir. Kurs hocalarımız ise halk eğitim merkezi bünyesinden geliyorlar" dedi.

Yıllar sonra da olsa okuma yazma öğrendiği için mutlu olduğunu ifade eden kursiyerlerden Bedriye Erkoç, “Evde iş haricinde geçirecek zamanımız olmuyordu. Böyle bir kursun açıldığından haberdar olunca komşularımızla birlikte gelmeye başladık. Şu an okuma yazmayı biliyorum. Akıllı telefon kullanabiliyorum. Çarşıda alış veriş yaparken tabelaları, satılan ürünleri ve fiyatlarını artık kendim okuyabiliyorum. Hastanede poliklinik ve doktor isimlerini kendim okuyabiliyorum. Bu vesileyle buradan emeği geçen başta öğretmenimiz olmak üzere herkese teşekkür ediyorum” dedi.