1. HABERLER

  2. EĞİTİM
  3. Emekli ikramiyeleriyle Kahta’da okul yaptırdılar
Emekli ikramiyeleriyle Kahta’da okul yaptırdılar

Emekli ikramiyeleriyle Kahta’da okul yaptırdılar

Özel bir bankada emekli olan Işıl çifti, Kahta ilçesine bağlı Taşlıca Köyü’nde okul yaptırdı..

A+A-

 

Özel bir bankadan emekli olan Işıl çifti, emekli ikramiyesi ve ailesinin desteğiyle Taşlıca Köyü’nde 2 derslikli okul inşa ettirerek eğitime yapılan yatırımların önemine vurgu yaptı.
Eğitime yönelik yapılan yatırımların geleceğe dair en büyük yatırım olduğunu kaydeden Aziz Erkut Işıl ve Şener Işıl, “Geleceğimizi şekillendirecek olan gençlerimizin iyi bir eğitim alarak hayata hazırlanmaları, toplumumuzun gelişimi ve ilerlemesi için büyük önem taşıyor. Bu okulun açılmasıyla birlikte, köyümüzdeki gençlerimiz daha donanımlı bir eğitim alacakları için geleceklerine daha umutla bakabilecekler” şeklinde konuştular.
Program sonunda Adıyaman İl Milli Eğitim Müdür Vekili Kazım Çoban tarafından hayırsever Işıl çiftine teşekkür plaketi takdim edildi.
Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürü Lütfü Başli, açılış konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “6 Şubat Pazarcık deprem felaketi sonrası büyük yara alan bölgemizde eğitim öğretim yapılarımız da ne yazık ki felaketten olumsuz etkilenmiş çocuklarımızın eğitim öğretim süreci akamete uğramıştır. 
Bu buhranlı zamanımızda ülkemizin her bucağından felaketin yaralarını sarmak için seferber olan yurttaşlarımız ulus dayanışmasının emsalsiz bir örneğini sergilemişlerdir. 
Şu anda aramızda bulunan pek muhterem Işıl çifti de Trabzon’un yetiştirdiği, Taşlıca Köyü’ne yardıma koşan aziz milletimizin bir yansımasıdır. 
Kendileri, Taşlıca’nın minik yavrularının gözünde birer kahraman olarak imgelenmiş ve hatıraları bu okulda anıtlaşmıştır.
Kendilerine ve kendilerinin şahsında, bölgenin yaralarını sarmak için seferber olan bütün ulusumuza teşekkürlerimi sunar, bu okulun yapım sürecinde hayırseverlerimizle iletişim kurulmasına vesile olan Adıyaman Milletvekilimiz İshak Şan’a, Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürümüz Ali Tosun’a, Kaymakamımız Selami Korkutata’ya teşekkürlerimi sunar, Işıl İlkokulumuzun memleketimize hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim. 
Çocuklar, insanlığa her şeye yeniden başlayabilmenin güçlü ihtimalini sunar. Bu umudu hiçbir zaman kırmamayı, milletçe daima onu güçlendirme gayretinde olmayı diliyorum.
Programda emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
Programa Adıyaman Milli Eğitim Müdür Vekili Kazım Çoban, İlçe Milli Eğitim Müdürü Lütfü Başli, Hayırsever Aziz Erkut Işıl ve Şener Işıl, Şube Müdürlerimiz, Köy Muhtarı Mehmet Yıldırım, Okul Müdürü Yusuf Karakurt, okul idarecileri ve köylüler ile öğrenciler katıldı.
Haber: Şevket Bozkurt