1. HABERLER

  2. GÜNDEM
  3. Adıyaman Kadın Yaşam Derneği’nden Açıklama
Adıyaman Kadın Yaşam Derneği’nden Açıklama

Adıyaman Kadın Yaşam Derneği’nden Açıklama

Semra Karadağ, evinde darp edilmiş halde bulunan kadının ölümüne ilişkin, "Sebebi ne olursa olsun, hiç kimsenin öldürülmesi kabul edilemez" dedi..

A+A-

 

Adıyaman Kadın Yaşam Derneği Başkanı Semra Karadağ, dernek binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'de her gün onlarca kadının yakınları tarafından şiddete uğradığını ya da katledildiğini öne sürdü.
"Kadın Dostu Kentler" projesine dahil olan Adıyaman'da bu tür olayların yaşanmasından üzüntü duyduklarını ifade eden Karadağ, şöyle devam etti: "İlimizde, Medine, İpek ve Hacer'den sonra, bir kadın arkadaşımız daha katledildi. Hacer Girgin adlı kadın arkadaşımız kocası tarafından dövülerek hastanelik edildi. Kaldırıldığı Adıyaman Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesinde 7 gündür yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Başta ailesine, yakınlarına ve sevdiklerine başsağlığı ve sabır diliyoruz. Sebebi ne olursa olsun hiç bir kimsenin öldürülmesi kabul edilemez. Bizler şiddetin ve ölümlerin sıradanlaşmasını, gazete köşelerinde birer sayısal haber gibi yer almasını ve toplumun kadın katliamlarına alışmasını kabul etmiyoruz. Kadın katliamlarının kanıksanmasını çok tehlikeli bir durum olarak görüyoruz" dedi.
Karadağ, kadınların öldürülmesini 'cinnet geçirme, öfkeyi kontrol edememe ya da namus meselesi olarak görmediklerini, kadın katliamlarının eril zihniyete dayandığını ve cinsel, sınıfsal, toplumsal ve tarihsel bir arka planının olduğunu' ileri sürdü.
Evinde darp edilmiş halde bulunan Hacer G, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmiş, eşi Menderes G. ise tutuklanmıştı.
Kahta Olay Haber Merkezi